Hukkus F1-autoga avarii teinud piloot

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
March 701 vormelid Zandvoorti ringrajal 1970. aastal.
March 701 vormelid Zandvoorti ringrajal 1970. aastal. Foto: Wikipedia.org

Zandvoorti ringrajal toimunud ajalooliste vormelite võidukihutamisel tehtud avarii tulemusel hukkus Prantsuse võidusõitja David Ferrer, annab oma kodulehel teada Rahvusvaheline Autoliit FIA

F1-sarja pikk ja kirev ajalugu tähendab, et üle maailma leiab palju vanu vormeleid, mis on jõudnud erakätesse. Kahjuks pole need masinad aga turvalisuse poolelt võrreldavad tänapäeval kasutavate masinatega ja tehtud avariide tagajärjed võivad olla traagilised. Nõnda lahkus möödunud nädalavahetusel FIA egiidi all toimuvatel ajalooliste vormelite meistrivõistluste etapil Zandvoortis õnnetuse tagajärjel meie seast 61-aastane Ferrer, kes juhtis March 701 vormelit.

«FIA teatab kurbusega, et piloot David Ferrer vandus alla Zandvoortis juhtunus saadud vigastustele. FIA avaldab sel raskel ajal kaastunnet härra Ferreri perele ja sõpradele,» seisab alaliidu avalduses.

March 701 vormel oli F1-sarjas kasutusel 1970., mõnel etapil ka 1971. aastal. Peaasjalikult kasutasid masinat Marchi ja Tyrrelli meeskonnad ning legendaarne Jacki Stewart võitis sellega ka 1970 Hispaania GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles