Video: kohtunikku rünnanud mängija sai 10-aastase võistluskeelu

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragbimängija Mark Meafua ründas kohtunikku.
Ragbimängija Mark Meafua ründas kohtunikku. Foto: sportbible.com

Austraalias peetud U19 vanuseklassi ragbikohtumises kohtunikku rünnanud 18-aastane Mark Meafua ei tohi ragbiväljakule naasta enne aastat 2027, sest sai oma teo eest 10-aastase võistluskeelu.

Ragbi rõhutab, et on spordiala, kus kohtunikku austatakse ja põhjusega, sest olukordi, kus mängija kohtunikuga vaidleb, näeb ragbis haruharva ja nende eest karistatakse karmilt. Seega füüsiline vägivald kohtuniku suhtes on ragbis tohutu skandaal.

Intsident juhtus kohtumises Maitland RC ja Newcastle Wanderersi vahel. 18-aastane Meafua oli just löönud küünarnukiga vastast – seda ragbis ikka juhtub – ning kohtunik oli talle näitamas punast kaarti, kui toimus rünnak, mis ületas uudisekünnise sisuliselt kõigis Austraalia telekanalites.

Kohtunik Niklas Gaa suuremat viga ei saanud ja jätkas kohtumise vilistamist. «Meie piirkonnas pole midagi säärast vähemalt 30 aastat juhtunud. On täiesti andestamatu kohtunikku verbaalselt või füüsiliselt rünnata. Karistus näitab, et säärase käitumise eest tuleb ragbimäng pikaks ajaks unustada,» selgitas kohaliku ragbiliidu peamänedžer Andy Fairfull 10-aastast võistluskeeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles