24-aastane Belgia superstaar soovis Mourinhoga liituda 13 aastat tagasi

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho 2004. aastal.
Jose Mourinho 2004. aastal. Foto: Adam Butler/AP

Inglismaa tippklubi Manchester United sõlmis juulikuus lepingu Belgia ründaja Romelu Lukakuga. 24-aastane belglane soovis praeguse Unitedi peatreeneri Jose Mourinho käe all mängida juba kuraditosin aastat varem.

«Ma tahtsin Mourinhoga koos töötada, kui olin 11-aastane,» ütles Lukaku BBC-le. «Kui sa saad sellise võimaluse, on patt keelduda. Ma olen tänulik teise võimaluse üle, pean vaid kõvasti vaeva nägema. Nüüd töötame taas koos ning asjad sujuvad hästi.»

Teadupärast liitus Lukaku 2011. aastal Londoni Chelseaga ning kaks aastat hiljem asus teistkordselt meeskonna etteotsa Mourinho. Portugallasest loots otsustas tol ajal 18-aastase belglase välja laenata – Evertoni, kes hooaja lõppedes Lukaku mängijaõigused omandas.

Mourinho on Manchester Unitedi juhendajana alustanud teist hooaega ning suvel on minevikus aset leidnud apsakas kenasti parandatud, sest Luakku on kolme liigamänguga löönud kolm väravat. Punased Kuradid on võitnud kõik kohtumised.

Legendaarne peatreener võitis oma esimese Meistrite liiga trofee 26. mail 2004. aastal (Porto alistas finaalis Monaco 3:0) – sel hetkel oli Lukaku 11 aasta ja 13 päeva vanune. Seejärel lõi Mourinho esmakordselt käed Londoni suurklubiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles