USA lahtiste meesüksikmängus selgusid finalistid

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Maailma esireket Rafael Nadal alistas USA lahtiste poolfinaalis argentiinlase Juan Martin del Potro tulemusega 4:6, 6:0, 6:3, 6:2. Finaalikoht selgitati välja kahe tunni ja 30 minutiga.

Avasetis maailma edetabelis 28. real paikneva vastase paremust tunnistama pidanud hispaanlane tegi kolmeks järgnevaks setiks vigade parandused ning kindlustas koha USA lahtiste finaalis.

«Muutsin mõningaid asju pärast esimest setti,» kommenteeris Nadal. «Mängisin liiga palju tema tagantkäele ja teadsin, et pean teda rohkem liikuma sundima ning olema ise ettearvamatum – see töötas hästi, ma olen väga õnnelik.»

Nadali esimese servi protsent oli 72 del Potro 66 vastu. Hispaanlane lõi viis ässa ja tegi kaks topeltviga, argentiinlase samad näitajad olid vastavalt seitse ja neli.

Finaalis läheb Nadal vastamisi Lõuna-Aafrika Vabariigi tennisisti Kevin Andersoniga (ATP 32.), kes lülitas nelja parema hulgas konkurentsist Nadali kaasmaalase Pablo Carreno Busta (ATP 19.) skooriga 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

«Kevini alistamine saab olema raske. Tal on uskumatult hea serv, mis on suurepärane õppematerjal lastele,» ütles Nadal ning lisas, et tunneb oma finaalivastast tosin aastat ning on tema saavutuse üle õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles