Viimasel veerandil ellu ärganud Leedu pudenes EMil konkurentsist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka alistas Leedu
Kreeka alistas Leedu Foto: Giorgos Matthaios/AP

A-alagrupis vaid kaks võitu teeninud ning neljandana edasi pääsenud Kreeka korvpallikoondis lülitas EMil 77:64 võiduga konkurentsist välja Leedu. Viimati suutis Kreeka Leedut võita 2006. aasta MMil. 

Vahepeal suisa 17 punktiga juhtinud kreeklased näitasid esimesel kolmel veerandil fantastilist kokkumängu ning läksid ka neljandale veerandajale vastu korraliku edumaaga (61:48). Oma osa oli selles Kostas Sloukasel, kes tabas mängus seitsmest kaugviskest viis.

4.30 enne normaalaja lõppu jõudis Leedu Mindaugas Kuzminskasele (täna Leedu parimana 20 punkti) suisa nelja punkti kaugusele, kuid Ioannis Bourousise tabamus ning Giannis Antetokoúnmpo kaugvise tõid Kreekale taas korraliku edumaa. 

Leedu enam vahet vähendada ei suutnud ning nõnda jääb Baltikumi au kaitsma homme kaheksandikfinaalis mängiv Läti. Kreeka kohtub veerandfinaalis kas Horvaatia või Venemaaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles