Läti teerull sõitis Montenegrost üle

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti korvpallikoondise edulugu korvpalli EMil jätkub – kaheksandikfinaalis põrmustati uhke viskekontserdi toel Montenegro 100:68.

Juba matši avaminutitel juhtohjad haaranud Läti ei võtnud terve matši jooksul kordagi jalga gaasipedaalilt. Võidule pandi alus 27:15 võidetud avaveerandil, aga ka järgmisel kahel visati üle 26 silma ning sellise hoo vastu Montenegrol rohtu ei leidunud. Viimane veerand oli juba vormistamise küsimus, aga sellegi suutsid lätlased lõpuks 18:16 võita. Kokku seega tulemus 100:68.

Võidu aluseks oli lätlaste suurepärane tabavus kaugvisetel. Lõpuks läbisid korvirõnga suisa 15 viset veerandsajast katsest. Montenegro üheksa tabavat viset 22-st ehk 41 protsenti pole tegelikult hull saldo, aga Läti viskekontserdile sellise tulemusega vastu ei saa. Balkanimaa suurem probleem oli aga möödavisked joonest seespool, kus näidati vaid 38-protsendilist(!) tabavust. Võrdluseks: ka lätlased viskasid lähiviskeid kehvemini kui kolmeseid, aga nende tulemused olid vastavalt 59 ja 60 protsenti.

Läti koondise resultatiivseim oli Janis Timma 21 punktiga. NBA tähe Kristaps Porzingise arvele jäi 19 silma, 6 lauapalli, 3 resultatiivset söötu ning 2 blokeeritud viset. Montenegro parim oli Bojan Dubljevic 21 punktiga.

Lätlasi ootab veerandfinaalis teisipäeval ees kohtumine Sloveeniaga, kes oli eile 79:55 üle Ukraina koondisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles