Ralf Aron jõudis Nürburgringil poodiumile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron poodiumi kolmandal astmel.
Ralf Aron poodiumi kolmandal astmel. Foto: Hitech GP

Euroopa F3 meistrivõistluste kaheksas etapp möödus Ralf Aroni jaoks tõusvaks joones ja viimases sõidus saavutas ta tubli kolmanda koha.

Nürburgringil toimunud võistluse kvalifikatsioonides püsis Aron oma ringiaegadega pidevalt esimeste seas ning teeniski kaheks esimeseks sõiduks kuuendad stardikohad ja viimaseks sõiduks neljanda stardipositsiooni.

Alustanud laupäevast esimest sõitu vihmast märjal rajal kuuendalt kohalt tegi Hitech GP tiimi eestlasest võidusõitja väga hea stardi, aga kahjuks toimus märjal rajal palju kergeid kontakte ja ühes sellises purunes Aroni autol rehv, mille vahetuseks oli ta sunnitud pöörduma boksi. Rajale tagasi jõudes oli ta praktiliselt langenud viimasele ehk 22. kohale, aga hea sõiduga õnnestus tal lõpuks tõusta 14. kohale.

Pühapäevaks oli vihmasadu vaibunud ja rada kuiv. Kuuendalt kohalt teist sõitu alustanud Aronil õnnestus võistluse käigus mööduda ühest konkurendist ja finišeerida viienda kohaga. Aga nädalavahetuse viimases sõidus tegi neljandalt kohalt startinud Aron juba esimesel ringil ilusa möödasõidu, tõusis kolmandaks ja püsis sel kohal kuni võistluse lõpuni.

«Avasõidus sõideti mulle tagant otsa ja seetõttu purunes tagarehv. Teises kvalifikatsioonis oli ringiaegades pidevalt esimene-teine, aga kahjuks viimastel minutitel, kui teise parandasid kõik oluliselt oma aegu, tegin väikese vea. Pühapäevased sõidud kulgesid edukalt ja oluline oli, et tempo oli hea ning suutsin oma kohta parandada. Eks möödasõidud ongi need, mis kõigile silma jäävad. Tiim on teinud head tööd, sest auto on tunduvalt parem, kui mõnel varasemalt etapil,» võttis Aron nädalavahetuse kokku.

Euroopa F3 meistrivõistluste üheksas etapp sõidetakse kahe nädala pärast Spielbergi ringrajal Austrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles