Järelvaadatav: Viljandi röövis Tartult hilise väravaga võidupunktid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas viigistasid Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik 1:1.

Tartu läks kohtumist Kaarel Kiidroni 33. minuti väravast juhtima, kuid Kristen Kähr suutis mängu 81. minutil viigistada.

29 mänguvooru järel on Tammeka kogunud 30 punkti, mis annab neile mängu vähem pidanud Sillamäe ees punktilise eduga kuuenda koha. Viljandi on 23 punktiga üheksas.

«Terve mäng juhtida ning lasta oma lollist eksimusest mäng lõpus viigistada - ei saa rahul olla. Kaks päeva tagasi oli meil mõlemal mäng ehk otsustavaks sai see, kumb duellides peale jääb. Lõpuks hakkasime duelle kaotama ning ei suutnud enam palli hoida. Viljandi hakkas rohkem riskeerima ning see õigustas end,» kommenteeris Kaarel Kiidron mängu.

Mängu eel:

Tammeka tegi viimati 1:1 viigi Paide Linnameeskonnaga ja on nüüd kogunud 29 punkti. Tabeli punasest laternast Pärnu Vaprusest 3:2 jagu saanud Tulevikul on tabelis punkte 22, mis tähendab seda, et esmaspäeva õhtuks võib kahe meeskonna vahe olla jätkuvalt seitse, aga emma-kumma võidu korral ka juba kümme või siis kõigest neli punkti.

Kui Tammeka võib jätkuvalt hellitada lootusi viiendast kohast, mis on kõigest kolme punkti kaugusel, siis Tulevik jätkab võitlust üleminekumängudele viivast üheksandast kohast pääsemise nimel. Viimaseks langemine ei tohiks viljandlasi enam ähvardada, sest Vaprust edestatakse juba 14 silmaga. Küll aga on haardeulatuses ehk vaid kolme punkti kaugusel Paide Linnameeskond.

Sel aastal on mängitud suisa viis korda, sest kaks korda viis loos meeskonnad vastamisi ka Evald Tipneri karikavõistlustel. Kui aprillis oli lisaaja järel 1:0 parem Tammeka ja marssis lõpuks ka karikafinaali, siis augusti esimesel päeval võttis Viljandi juba uuel karikahooajal samuti tulemusega 1:0 magusa revanši. Liigakohtumistes on peal Tammeka, sest kolmest mängust on nad kaks võitnud - aprillis 3:1 ja viimati paari nädala eest 2:1. Kolmas omavaheline liigamäng lõppes mais 1:1 viigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles