Jalgpalli Meistrite liiga: PSG näitas ründejõudu, Barcelona seljatas Juventuse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celtic vs Paris St Germain
Celtic vs Paris St Germain Foto: LEE SMITH/Action Images via Reuters

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniir algas tõelise väravatesajuga. Kaheksa mängu peale löödi kokku 28 väravat. Mänguõhtu keskses kohtumises alistas Barcelona möödunud hooaja finalisti Juventuse 3:0.

D-alagrupi mängus Barcelona - Juventus avas mänguskoori Lionel Messi mängu 45. minutil. Ivan Rakitic viis Barcelona 2:0 juhtima kohtumise 56. minutil ning viimase naela lõi Juventuse kirstu 69. minutil taaskord Messi.

B-alagrupi kohtumises Celtici ja PSG vahel näitas Pariisi klubi, et just nende ründekolmikul tuleb tõsiselt silma peal hoida. Juba avapoolajaga lõid kõik kolm ründajat värava - Neymar oli täpne 19., Kylian Mbappe 34. minutil ning Edinson Cavani 40. minutil. 4:0 viis PSG juhtima Mikael Lustigi omavärav ning 5:0 Cavani mänguõhtu teine tabamus.

Suureskoorilise võidu sai kirja ka Londoni Chelsea, kes oli koguni 6:0 parem Karabahh FK-st. Chelsea väravad lõid Pedro Rodriguez, Davide Zappacosta, Cesar Azpilicueta, Tiemoue Bakayoko, Michy Batshuayi ning üks värav läks kirja Maksim Medvedevi omaväravana.

Kõik kohtumised:

A-grupp

  • Benfica – Moskva CSKA 1:2
  • Manchester United – Basel 3:0

B-grupp

  • Müncheni Bayern – Anderlecht 3:0
  • Celtic – PSG 0:5

C-grupp

  • Chelsea - Karabahh FK 6:0
  • Roma - Madridi Atletico 0:0

D-grupp

  • Barcelona – Juventus 3:0
  • Olympiacos – Sporting 2:3

ENNE MÄNGE:

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri juhatab täna õhtul sisse kahe tippklubi vastasseis: Hispaanias kohtuvad Kataloonia au ja uhkus, viiekordne karikavõitja FC Barcelona ning Itaalia jalgpalli valitseja Torino Juventus. 

Ühtlasi on tegemist 2015. aasta finaalmängu kordusetendusega – Berliini olümpiastaadionil krooniti Meistrite liiga tšempioniks Barcelona. Mullu läksid samad klubid vastamisi veerandfinaalis, kus itaallaste kuulus kaitsemäng Barcelona superstaarid ja nende toetajad vaigistas. Revanš on võetud ja heas mõttes vihavaen sellega unustatud?

Pigem mitte. Juventus on tiitlijanulisem kui kunagi varem. Lühikese aja jooksul on kaks korda finaalis pisarsilmi vaadatud, kuidas vastased ihaldatud trofee pea kohale tõstavad. Tunamullu kaotati Barcelonale, mõni kuu tagasi Madridi Realile. «Uus hooaeg, kõikidel on võrdsed võimalused. Pärast järjekordset kaotust peame kasutama enda sees pulbitsevat viha,» ütles Juventuse peatreener Massimiliano Allegri pärast alagruppide loosimist.

Loomulikult oleks patt saata selline legend nagu Gianluigi Buffon erru ilma kuningliku eurosarja karikata. Veel parem – hoida vanameister meeskonnas. «Jätkan karjääri vaid juhul, kui võidan Meistrite liiga,» lausus Buffon juunikuus. Sisuliselt kõike näinud ja kõik võitnud väravavaht tähistab hooaja keskpaigas 40. sünnipäeva.

Endale omaselt on Juventus alustanud liigahooaega muljet avaldavalt – kolme vooru järel on kogutud maksimaalsed üheksa punkti, väravaid löödud tosin ning endale on lastud lüüa vaid kaks väravat. Barcelona vastus sellele on samaväärne, kui mitte võimsamgi. Sarnaselt Juventusega on liigas peetud kolm matši, need kõik on probleemideta võidetud – väravate vahega 9:0. Kas vana hea Barcelona on tagasi? Lähima paari kuni kolme kuu jooksul on sellele üsna konkreetne vastus olemas.

Algus oli igatahes veidi üllatavaltki uhke, sest hooajaeelsed kontrollmängud ja sündmusterohke üleminekuaken vihjasid Barcelona kehvale valmisolekule. Prantsusmaa suurklubi Paris Saint-Germain röövis neilt rekordilise summa eest Neymari ning loodetud asenduse – Philippe Coutinho – soetamisel Barcelona põrus. Tagavaravariandiks osutus Ousmane Dembele.

Luis Enrique lahkumise järel asus Kataloonia esindusmeeskonna peatreeneriks kogenud Erneste Valverde. «See saab olema eriline,» kommenteeris Valverde alagruppi, kuhu kuulub lisaks Juventusele ka tema varasem tööandja Pireuse Olympiakos ja Lissaboni Sporting. Pealtnäha on endine ründaja Barcelona staarmängijate ohjamisega hakkama saanud – varem Kreeka emotsioonidekatlas töötanud mees peakski sellega toime tulema. Esimene tõsisem katsumus leiab aset aga täna õhtul.

Eeldatavad algkoosseisud

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Nelson Semedo, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez, Ousmane Dembele.

Juventus: Buffon, Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Daniele Rugani, Andrea Barzagli, Blaise Matuidi, Miralem Pjanic, Mario Mandžukic, Paulo Dybala, Douglas Costa, Gonzalo Higuain.

Kõik tänased Meistrite liiga mängud

  • AS Roma (Itaalia) – Madridi Atletico (Hispaania)
  • FC Barcelona (Hispaania) – Torino Juventus (Itaalia)
  • Müncheni Bayern (Saksamaa) – Anderlecht (Belgia)
  • Lissaboni Benfica (Portugal) – Moskva CSKA (Venemaa)
  • Glasgow Celtic (Šotimaa) – Paris Saint-Germain (Prantsusmaa)
  • Londoni Chelsea (Inglismaa) – Karabahh (Aserbaaidžaan)
  • Manchester United (Inglismaa) – FC Basel (Šveits)
  • Piraeuse Olympiakos (Kreeka) – Lissaboni Sporting (Portugal)
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles