India jooksjale määrati ülipikk võistluskeeld

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

India tippkergejõustiklane Priyanka Panwar, kes kuulus 2014. aastal Aasia mängudel kuldmedali võitnud 4x400 meetri jooksu teatenelikusse, andis positiivse dopinguproovi. Kuna 29-aastane Panwar on karjääri jooksul varemgi keelatud ainetega vahele jäänud, määrati talle seekord kaheksa aasta pikkune võistluskeeld.

Panwarilt võeti positiivseks osutunud proov mullu juulis Hyderabadis peetud osariikide vahelistel meistrivõistlustel. Tollal treenis ta India koondisega, et pääseda Rio olümpiamängudele, kuid jäi lõpuks siiski Brasiiliasse sõitnud teatenelikust välja.

2011. aastal andis Panwar koos viie kaasjooksjaga esmakordselt positiivse proovi, kui Aasia mängude eel lahvatas India spordiajaloo üks suuremaid skandaale. Toona sai ta anaboolsete steroidide tarvitamise eest kaheaastase võistluskeelu.

India Antidopingu Agentuur teatas esmaspäeval, et lisaks Pawarile on nad karistanud ka Aasia noortemeistrit Rohit Yadavi. Odaviskaja andis aprillis Hyderabadis peetud riigi noortemeistrivõistlustel stanosolooli sisaldanud proovi ja peab nüüd pidama aastase võistluspausi. 16-aastase Yadavi nõustaja Parth Goswami rõhus küll komisjoni ees asjaolule, et noormees pärineb väga vaesest perest ega oskagi seetõttu öelda, kuidas keelatud aine tema organismi võis sattuda, kuid karistusest see noormeest ei päästnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles