Punane on parim! Selgus, millist vutiklubi maailma kardetuim diktaator toetab (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un kohtumas Põhja-Korea jalgpallinaiskonnaga
Kim Jong-un kohtumas Põhja-Korea jalgpallinaiskonnaga Foto: KNS/AFP

Suurbrirannia kõmuleht The Sun uuris välja, et Põhja-Korea riigipea Kim Jong-un meeldib lisaks uutele raketikatsetustele ka Manchester Unitedit toetada.

Nimelt avalikustas Kim Jong-un oma lemmikmeeskonna Itaalia poliitikule Antonio Razzile, et toetab juba mitu aastat Manchester Unitedit. Ükski mängija talle eriliselt huvi ei paku. «Ei, Kim on Kim – ta on ainus,» kinnitas Razzi.

Keda on läbi aegade toetanud teised diktaatorid?

Robert Mugabe – Chelsea

93-aastane Zimbabwe diktaator Mugabe on suur jalgpallifänn ning ta pooldab suisa kahte klubi. «Olen Chelsea ja Barcelona toetaja ja tahan alati, et nad värava lööks. Mulle ei meeldi, kui keegi mind jalgpalli vaadates häirib,» rääkis ta kord intervjuus ning selgitas, et tähistab väravaid nõnda elavalt, et tema naine teab, kus istuda.

Osama Bin Laden – Arsenal

Väidetavalt ei jätnud 2011. aastal tapetud terrorirühmituse al Qaeda juht ühtegi Arsenali mängu vahele ja hoidis end tulemustega kursis ka mägedes redutades. Kord Londonit külastades ostnud ta isegi oma lastele Arsenali särgid.

Muammar Gaddafi – Liverpool

2011. aasta lõpus tapetud Liibüa liider Muammar Gaddafi oli tulihingeline Liverpooli fänn ning ka tema kodust leiti hulgaliselt Liverpooli fänninänni, sealhulgas palju tasse. Gaddafi poeg tegeles ise jalgpalliga, kui 2004. aastal debüteeris Juventuse särgis Serie A-s.

Adolf Hitler – Schalke 04

Natsi-Saksamaa diktaato Adolf Hitler oli kodumaa vutiklubi Schalke 04 suur austaja. Sakslase rõõmuks võitis tema lemmiklubi aastatel 1933-45 kuuel korral ka Saksamaa meistritiitli. «Võita jalgpallimatš on sakslaste jaoks palju olulisem kui vallutada üks Ida-Euroopa linn,» teatas teise maailmasõja ajal Hitleri propagandajuht Joseph Goebbels.

Jossif Stalin – Moskva Dinamo

Francisco Franco – Madridi Real

Kindral Franco toetas alguses Madridi Atleticot, kuid siis läks nende linnarivaali Reali poolele üle.

Idi Amin – Hayes FC

Radovan Karadzic – Inter Milan

Nicolae Ceaușescu – Bukaresti Steaua

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles