Eesti veteranid võitlesid EMil lörtsi ja alajahtumisega!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: European Masters Marathon

Sel nädalavahetusel toimus Šveitsis rulluisutamise veteranide EM, mis algas ebameeldivates oludes ja päädis mitmete osalejate alajahtumisega.

Rullituuri peakorraldaja Jaanus Ritson kirjeldab võidusõitu kui ellujäämisüritust: «Vastutuul, sõidu esimestel järsematel ja kurvilistel laskumistel oli asfaldil 3-5 sentimeetrine lörtsikiht! Lumi sadas kohati nii tihedalt, et ilma prillideta oli silmi valus lahti hoida ja kuiva kohta polnud ka tagumiku tagumise karva taga.»

Ta jätkas: «Nagu ka eelnevatel Engadini sõitudel jäi kohe hapnikku puudu, sest 1800 meetri kõrgusel seda tegelikult napibki. Pea tõmbas kumisema ja jalad olid hetkega ei millestki laktaadis. Tempot nagu polnudki, aga kõik kraanid olid endal täiesti kinni.»

Võistlus viidi sellegipoolest lõpuni ja see jääb ilmselt ajaloolisena meelde nii korraldajatele kui osalejatele. Ritson lõpetas võistluse 15. kohaga ja on veendunud, et läheb sõitma ka järgmisel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles