Martin Reim: Marko Meeritsast võib saada tippväravavaht

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits.
Marko Meerits. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

FC Flora alistas eile Eesti jalgpallimeistrivõistlustel Narva Transi 2:0. Tulemuse järgi tundub, nagu olnuks võit kindel, kuid tegelikult peab valitsev tiitlikaitsja Flora tänama kahte meest: väravavaht Marko Meeritsat ja kohtunik Eiko Saart.



«Narva number kümme (tegelikult nr 11 Leontovitš – toim) elas mul kätega seljas, kuigi kohtunik oli just enne öelnud, et käed tuleb ära võtta,» kommenteeris Markus Jürgenson teleintervjuus 73. minutil määratud penaltit, mis tõigi Florale võidu.

Kui aga asja objektiivselt vaadata, siis tegelikult oli olukord üsna kahtlane. Jah, viga oli, kuid meistriliiga esimese otsa klubide mõõduvõtus sellist penaltit anda oli Transi meeste suhtes veidi karm.
Asi pole üldse selles, nagu teinuks Saar meelega Transile liiga, vaid selles, et vilemees pani paika kindlad reeglid. Saar ütelnud mängijatele selgelt: kui karistusalas konkurendist kinni hoitakse, siis määratakse kindlalt viga, vahet pole, kas ründavale või kaitsvale meeskonnale.

Kui aga penaltiolukord kõrvale jätta, tuleb tõdeda, et mäng oli väga võrdne. Esimesel poolajal lõi paremaid võimalusi isegi Trans, kelle sooritused Flora väravavaht Marko Meerits suurepäraselt tõrjus – tol hetkel tundus, et täielik tippklass.

«Tal on eeldused, et saada vähemalt Eesti tasemel täielikult tippväravavahiks,» kinnitas Flora peatreener Martin Reim. «Eks igaühel on oma puudused, noorte väravavahtide puhul eriti väravast väljatulek ja olukordade hindamine, kuid 18-aastase  väravavahi kohta tegutseb ta väga hästi.» Jalgpallivõhikutele olgu märgitud, et väravavahi koht on jalgpalliväljakul üldiselt see koht, kus mängijad saavutavad oma tipu kõige varem 20ndate keskel.

Üks asi on aga hoolimata Flora võidust selge. Kuigi Flora hoiab kaheksa vooru järel lähima jälitaja FC Levadia ees kolmepunktilist edu, on neil tiitli kaitsmine tavapäratult tasavägises koduses meistriliigas keeruline ülesanne. Koduse jalgpalli vaatleja teab kindlalt, et mulluse karika tõi Florale suures osas pikakasvulise ründaja Sander Posti liitumine suve alguses. Nüüd aga siirdus Post teistele jahimaadele, Norra kõrgliiga klubisse Aalesundi. Varem moodustasid Flora rünnakud suures osas pika palli mängimised vastase trahvikasti, kuna ees oli nõnda suur ründaja, nüüd aga tuleb veidi ümber orienteeruda.

«Eks see on harjumise asi. Ikka juhtub nii, et mängijad vahetavad klubi, ja sellega tuleb leppida. Meil läks võib-olla mingil määral raskemaks, aga saame hakkama,» arvas Reim.

Teine kaheksanda vooru keskne kohtumine Levadia ja Sillamäe Kalevi vahel valmistas aga kohaletulnud vutisõpradele pettumuse. Kui alles üle-eelmises voorus peeti Sillamäe Kalevit isegi tiitlisoosikuks, siis laupäevane mäng kustutas need ootused. Avapoolaja juba 4:0 võitnud (mängu lõppskooriks oli 4:1 – toim) Levadial oli veel mitu šanssi ja tegelikult päris mänguks ei läinudki – üks pool oli lihtsalt nii ilmselgelt parem.

JALGPALL
Eesti jalgpalli meistriliiga 8. voor:

Tartu Tammeka – FC Kuressaare, FC Viljandi – Paide Linnameeskond 1:0, Nõmme JK Kalju – Lasnamäe Ajax 4:0, Tallinna FC Levadia – JK Sillamäe Kalev 4:1, Narva JK Trans – Tallinna FC Flora 0:2
Tabeliseis: 1. Flora 20 punkti, 2. Levadia 17, 3. Kalju 16, 4. Sillamäe 14, 5. Trans 12, 6. Viljandi 9, 7.     Tammeka 9, 8. Paide 8, 9. Kuressaare 2, 10. Ajax 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles