Tapa noor koosseis tunnistas meistriliiga avamängus Kehra paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune hõbedameeskond HC Kehra.
Mullune hõbedameeskond HC Kehra. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti meistrivõistlused käsipallis algasid teisipäeva õhtul kohtumisega, kus eelmise aasta hõbe HC Kehra sai võõrsil jagu SK Tapast 31:25 (18:11). Ülejäänud kolm avavooru mängu peetakse kolmapäeval.

Mäng algas küllaltki võrdselt, kümnendaks minutiks oli seis 4:6. Siis aga viskas vaid 16-aastane David Mamporia kehralaste kasuks kolm järjestikust väravat, Uku-Tanel Laast ja Marten Mitt lisasid kumbki ühe ning tundus, et 11-kordne Eesti meister läheb eest. Tapa vähendas vahe korraks uuesti neljale väravale, kuid poolajavile kõlas seisul 11:18.

Teise pooltunni algul näis Kehra püüdmatusse kaugusse libisevat, sest vahe suurenes vaikselt aga kindlalt, kuniks veerand tundi enne lõppu olid külalised kümnega ees – 28.18. Kodumeeskond vastas aga 6:1 spurdiga, ent lähemale kui viis väravat ei pääsenud. Kehralased kirjutasid tabelisse 31:25 võidu.

Võitjate poolel viskasid Mamporia ja Valgevene joonemängija Anton Borovski seitse väravat, Laast lisas neli. Värske täiendus Serbiast, Bogdan Vukoicic debüteeris kahe tabamusega. Tapalaste resultatiivseimad olid Vahur Oolup 6, Raimond Himma ja Gert Trofimov 5 väravaga. Kaks esimest on vaid 17-aastased.

Peatreenerina meistriliigas debüteerinud Kehra peatreener Kaupo Liiva polnud mängu lõpuosaga loomulikult üldse rahul: «Kümnene vahe ja tundus, et mehed lasid jala sirgu. Eks ma tean mängijana ise ka, et suures eduseisus võib kõrvade vahel miski välja lülituda, aga nii ei tohiks. Au ka vastasele, Tapa noored esinesid väga tublilt ja mängu oli küll ja veel!»

Positiivse poole pealt tõi Liiva välja avapoolaja hea kaitse ja korralikult toiminud rünnaku. «Esimesel pooltunnil tegime kõike nagu peab, aga mängulõpu lihtvigadest ja pallikaotustest tuleb lahti saada. Uus mees Vukoicic tuli meile paremääreks, aga tal läheb sisseelamisega muidugi veel aega,» lisas Liiva.

Tapa peatreener Elmu Koppelmann oli oma meeskonna üle uhke: «Ütlen ausalt, võtan mütsi maha nende kümne poisi ees, kes platsil võitlesid. Meil oli täna eriti noor koosseis, aga mänguskeemist hoiti täpselt kinni ja võimalused, mis nii võimsa ja tituleeritud vastase vastu tekkisid, kasutati hästi ära. Poisid pingutasid ka siis kui tundus, et mäng hakkab käest libisema.»

Järgmised mängud Eesti meistriliigas:

13.09 kell 18.45 HC Tallinn – HC Viimsi/Tööriistamarket*
13.09 kell 19.00 Põlva Serviti – Põlva Coop
13.09 kell 19.00 Aruküla/Audentes – Viljandi HC

* Postimees teeb kohtumisest otseülekande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles