Pijpers võttis Kaljut kritiseerides appi «pimeda hobuse» metafoori

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Arno Pijpers.
FC Flora peatreener Arno Pijpers. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti jalgpalli meistrivõistluste liider FC Flora kaotas eile 29. voorus koduväljakul 0:4 Nõmme Kaljule. Flora peatreener Arno Pijpers ei otsinud kaotusele õigustusi, vaid tunnistas vastase paremust. Aga Kalju treeneritepingi, eriti abitreeneri Sergei Terehhoviga vajasid mõned arved mängu järel klaarimist.

Pijpersil oli kohtumise jooksul, eriti teisel poolajal mitmeid väga intensiivseid ja tuliseid sõnelusi Nõmme Kalju pingiga, eriti Terehhoviga. Hollandlase selgitus juhtunule: «Kui sul on nii hea meeskond nagu Nõmme Kaljul, siis keskendu selle tegemistele ja hea esituse tagamisele, mitte ära karju iga kukkumise järel kollase või punase kaardi järele! Treeni ja juhenda oma jalgpallureid, mitte kohtunikku. See pole kollegiaalne käitumine.

Tõsi, ka mina patustan vahetevahel selle vastu, sest kui näed väga halba viga, siis kargab pähe mõtte: kurat, see peab olema kollane! Aga isegi pime hobune nägi, et [Flora keskkaitsja] Marco Lukka vääris teise kollase kaardi olukorras kollast. See oligi kollase kaardi viga. Ei mingit vaidlemist. Ja kuna see oli teine kollane, siis ühtlasi ka punane. Aga miks peab Kalju abitreener Sergei Terehhov sellises olukorras hakkama kohtunikule kõrva karjuma ja kollast nõudma. Kohtunikul endal on ka silmad.

Säärane käitumine ajab mind tigedaks, sest me ei mängi teineteise vastu eesmärgiga teineteisele s***a keerata. Mängime Kalju vastu, sest me mõlemad osaleme spordivõistlusel. Pole minu asi teise meeskonna asjadesse sekkuda,» rääkis Pijpers.

Kaotuse võttis Flora peatreener kokku nii: «Kui vaadata Kalju tänast esitust, on üpris imelik, et neil tabelis rohkem punkte pole. Teen neile hea mängu eest komplimendi. Meie olukord oli keeruline, sest nagu olen öelnud – nii augusti lõpus kui ka nüüd pidime pärast kunstmurul mängimist ja kõigest kahte puhkepäeva mängima tavamurul, mis pole hooaja antud faasis kõige mugavam mängugraafik.

Aga see on üks osa meistrivõistluste omapärast, millega peame hakkama saama. Ütlesin mängijatele enne nelja keerulist mängu (Floral kohtus eelmises neljas voorus kaks korda Kaljuga ja kaks korda Infonetiga ning sai mõlema vastu võõrsil võidu, ent kodus kaotuse – toim), et kui võtame neist mängudest kuus punkti, siis pole see küll minu soov, sest tahaksin rohkem, aga aktsepteeritav saak küll.

Teadsime, et mäng tuleb keeruline. Martin Milleri ja Mihkel Ainsalu koosseisust välja jätmisega proovisin luua olukorra, kus saaksime keset mängu tuua sisse lisavärskust. Aga Nõmme mängis avapoolajal nii hästi, et me ei saanud oma poole pealt korralikult väljagi. Tõin nad platsile, aga siis saime punase kaardi, millega oli mäng sisuliselt otsustatud.»

Loe ka «Analüüs: 3 järeldust Nõmme Kalju purustavast 4:0 võidust FC Flora üle»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles