Robert Rooba väravad vaimustavad Soome hokispetsialiste

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyväskylä JYPi ründaja Robert Rooba valiti Soome jäähoki kõrgliiga hooaja esimese nädala parimaks mängijaks.
Jyväskylä JYPi ründaja Robert Rooba valiti Soome jäähoki kõrgliiga hooaja esimese nädala parimaks mängijaks. Foto: Lehtikuva

Soome jäähokihooaja alguse suurim komeet on olnud Robert Rooba. 24-aastane Jyväskylä JYPi ründaja juhtis kahe vooru järel resultatiivsustabelit ja valiti kõrgliiga avanädala parimaks mängijaks. Ning see polnud mingi klikipõhine lugejahääletus, vaid jäähokit rahvuslikult tähtsaks küsimuseks pidava Soome hokispetsialistide otsus. Kõva värk.

«Rooba tegevus kahes esimeses mängus viitab läbimurdehooajale. Ta oli mõlemas matšis mängu parimate seas. Rooba kaitseb suurepäraselt litrit ning mängib hästi nii värava ees kui ka porte ääres,» kõlas spetsialistide paneeli hinnang.

Eesti jäähoki jaoks oli see vägev tunnustus. Nagu ka Soome internetitelevisiooni Ruutu eetris reede õhtul kõlanud üllatusest ja kiitusest pakatanud otsereportaaž: «Eesti ründaja läheb pealeviskele... ja Robert Rooba teeb oma teise värava tänases mängus! Eesti ründaja avang hooajale on enneolematu, sest Rooba pole end seni kõrgliigas väravaviskajana tõestanud. Eelmisel hooajal viskas ta kolm väravat, aga nüüd juba tänase mängu teine!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles