Suur juubel ja seejärel lõpp: tänavune Saaremaa ralli jääb korraldajatele viimaseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli 1. päev
Saaremaa ralli 1. päev Foto: Timo Anis

MTÜ Saaremaa Ralli saatis Eesti autospordi liidule kirja, kus antakse teada, et oktoobris sõidetav 50. ralli jääb nende korraldamisel viimaseks, vahendab Saarte Hääl.

Viimased 11 aastat ühe ja sama meeskonnaga Saaremaa rallit korraldanudToomas Sepp tõdes, et iga asi saab kord otsa. «Meil ei ole tulevikuvaadet ja motivatsiooni,» tunnistas rallidirektor Saarte Häälele. «Maksimum on saavutatud, suuremaks ja laiemaks arenemise võimalusi enam pole. Saaremaal on piir täielikult ees ja seda taset hoida läheb järjest raskemaks.»

MTÜ Saaremaa Ralli juhatuse liige Einar Soe lisas, et ühte ja suurt põhjust korraldamisest loobumiseks siiski ei ole. «On hästi palju väikeseid asju, inimesed väsivad ja ammendavad ennast ning ei leia enam motivatsiooni jätkamiseks,» märkis ta.

Eesti autospordi liidu peasekretär Alar Arukuusk ütles, et on saarlaste loobumisplaanidega kursis. «See on olnud suurte traditsioonidega väga jõuline ja arvuka osavõtjaskonnaga ralli ning kui tõesti peaks juhtuma, et Saaremaal seda enam ei korraldata, on kahju,» tõdes Arukuusk, avaldades samal ajal lootust, et saarlaste spordi üks firmamärke ikkagi edasi kestab.

Tänavusel juubelirallil teeb publikumagnetina kaasa ka MM-sarjas kolmandal kohal olev rallipaar Ott Tänak - Martin Järveoja.

Loe pikemalt Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles