Kas ees ootab Sebastienide kisma? Tiimiboss usub, et Ogier ja Loeb saaks normaalselt läbi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta siis oli 2011, kui Sebastienid Ogier ja Loeb viimati sama meeskonda esindasid.
Aasta siis oli 2011, kui Sebastienid Ogier ja Loeb viimati sama meeskonda esindasid. Foto: Torsten Blackwood/AFP/Scanpix

Aasta oli 2011, kui Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier võistlesid koos Citroeni meeskonnas. Tiimikäskude toel sai Loebist toona maailmameister, teise viiuli rollist tüdinud Ogier liitus aga Volkswageniga. Kui 2018 juhtutaks taas ühte tiimi esindama, siis kismat ei järgneks, usub Citroeni boss Yves Matton.

Matton tunnistas hiljuti, et Ogieri tagasi kodumeeskonda toomine on tema peamine prioriteet. Viimati 2015. aastal MM-sarjas võistelnud Loeb on tänavu juba Citroeni uut C3 WRC masinat katsetanud ning istub peagi kruusatestiks taas rooli. Räägitakse, et üheksakordne maailmameister võib järgmine hooaeg kaasa lüüa mõnel MM-etapil. Kas kaks tituleeritud prantslast ikka mahuks ühte tiimi ära?

«Seis pole samasugune, kui see oli 2011,» selgitas Matton Autosportile. «Kui Sebastien Ogier meeskonnaga liitub, tuleb ta võitma MM-tiitlit, aga kui Sebastien Loeb meile tuleb, siis seda vaid paariks võistluseks.»

Matton rõhutas, et Loebi prioriteediks on ja jääb Citroeniga samasse kontserni kuuluva Peugeot esindamine – seda nii kestvusrallidel kui rallikrossis. «Lõpuks oli see tema otsus autoralli MM-sarjast erru minna, mis tähendab, et ainult tema saab otsustada naasta. Aga üks on kindel: ta ütles, et kui ta tagasi tuleb, siis vaid loetud rallideks, mitte terveks hooajaks,» lisas belglane.

Rallitiimi juht kinnitas, et ühtegi uudist Ogieri võimaliku liitumise osas tal teatada pole - läbirääkimised käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles