Blogi: Sloveenia purustas tiitlikaitsja Hispaania ning pääses kullamängule (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia purustas poolfinaalis Hispaania.
Sloveenia purustas poolfinaalis Hispaania. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Korvpalli Euroopa meistrivõistluste poolfinaalmängus pakkus võimsa etenduse Sloveenia rahvuskoondis, kes purustas valitseva meistri Hispaania tulemusega 92:72 ning pääses riigi ajaloos esmakordselt kullamängule.

Sloveenia haaras mänguohjad sisuliselt esimesest rünnakust. Avaveerandajal visati 25 punkti hispaanlaste 19 vastu. Teise 10-minutilise perioodi võitis tiitlikaitsja kahe punktiga ning puhkepausile mindi sloveenide 49:45 eduseisus.

Teine poolaeg kujunes Sloveenia peoks. Vahe suurenes jõudsalt ning Hispaaniat enam lähedale ei lastud. Kolmanda veerandaja võitsid sloveenid koguni 24:12. Viimane veerandaeg kulus vormistamiseks, kuid seegi suudeti võita. 

Mõlemad meeskonnad viskasid palju kaugelt. Sloveenid tabasid, hispaanlased mitte. Võitjate tabavusprotsent 56, hispaanlastel vaid 26. 

Võitjate poolelt said kahekohalise arvu punkte kirja koguni viis mängijat. Goran Dragic ja Anthony Randolph viskasid võrdselt 15 punkti, kaksikduublini jõudis Luka Doncic (11 punkti ja 12 lauapalli). Hispaania parim oli 16 punkti visanud Pau Gasol.

Kullaheitluses läheb Sloveenia vastamisi Serbia ja Venemaa vahelise poolfinaalmängu võitjaga.

Märksõnad

Tagasi üles