Kalev/Cramo nauditav peavalu - mehi on liiga paljugi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kanguriga tuli Kalev/Cramosse (tagasi) ka ohtralt suurte mängude kogemusi.
Kristjan Kanguriga tuli Kalev/Cramosse (tagasi) ka ohtralt suurte mängude kogemusi. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev / Cramo on mullusest keerulisest hooajast teinud omad järeldused ning tänavu meeskonna komplekteerimisel võimalike lahkujate ja vigastustega arvestanud.  «Mitmel positsioonil on mitu võrdset meest, et vältida olukorda, nagu eelmisel hooajal avastasime, et algul oli kõik justkui hästi ja siis oli järsku seitse meest trennis,» selgitab meeskonna peatreener Alar Varrak.

Koduse klubikorvpallihooaja avapauk on ukse ees – juba teisipäeval ootab Kalev/Cramot Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis võõrsil lahing Makedoonia klubiga Karpoši Sokoli. Pikk koondisesuvi ja pisivigastused tähendasid, et enne tähtsaid mänge sai Cramo täiskoosseisuga pidada vaid ühe treeningkohtumise – meeskonna uues kodusaalis, Kalevi spordihallis, alistati eile Eesti mullune hõbedameeskond Rapla 79:50.

«Võrreldes eelmise hooajaga, kui tegime kaks päeva trenni ja läksime juba Balti liiga karikat mängima, on praegu seis ikka palju parem. Oleme saanud kaitses päris palju asju läbi võtta ja nii mõnegi liikumise selgeks õppida,» kiidab Varrak, et ettevalmistus on korralik. Suurimad probleemid ongi mõned üksikud vigastused – kui Kristjan Kangur ja Branko Mirkovic said eile juba platsile, siis Lätis toimunud treeningturniiril hüppeliigesele viga teinud Gregor Arbet jäi pingipoisiks. «Vaatame, mis temaga saab. Ma arvan, et ta tuleb meeskonnaga kaasa, aga kui ta nädalavahetusel sajaprotsendiliselt treenida ei saa, siis mänguaega on talle raske leida,» selgitas Varrak. «Isegi kui üks-kaks meest välja kukuvad, ei tohiks see meid väga palju haavata. Pingil on pikkust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles