Leedu kunagist tippratturit kahtlustatakse seotuses poja surmaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX

Itaalias algatati uurimine endise Leedu profiratturi Raimondas Rumšase suhtes, keda kahtlustatakse seotuses tema 21-aastase poja Linase surmaga. Linas Rumšas suri ootamatult tänavu mais, väidetavalt oli surma põhjuseks keelatud ainete tarvitamine, vahendab portaal Cyclingnews.com.

Linas Rumšas leiti 2. mail kodust teadvusetuna ja arstidele ei õnnestunud tema elu päästa. Ta oli Leedu noortemeister maanteesõidus ning kuulus Itaalia võistkonda Altopack-Eppela, püüeldes profikarjääri poole. Uudisteagentuuri SID teatel otsis Itaalia linna Lucca politsei läbi nii Rumšaste kui ka Altopack-Eppela tiimi presidendi kodu. Gazzetta dello Spordi väitel võeti mõlemast kohast kaasa dopingaineid ja keelatud ravimeid. Uurimise all on viis inimest, keda süüdistatakse dopingainete vahendamises, varastatud kauba käitlemises ja dopinguvastaste seaduste rikkumises.

2002. aastal Tour de France’i kolmandana lõpetanud Raimondas Rumšas pole samuti skandaalidest eemale jäänud. Samalt Tourilt koju sõites peeti kinni tema naine Edita, kelle juhitud matkaauto oli pungil täis keelatud aineid. Rumšas astus 2005. aastal lõpuks ka kohtu ette ning 2006. aasta jaanuaris määrati nii Raimondasele kui ka Editale neljakuuline tingimisi karistus. Pikemast karistusest see Rumšast siiski ei päästnud, sest juba 2003. aastal oli ta Giro d’Italial andnud EPOt sisaldanud dopinguproovi. Selle eest sai ta aastase võistluskeelu ja jäi ühtlasi ilma ka Girol saadud kuuendast kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles