Klavan saab võimaluse? Klopp: jätkan kaitseliinis vahetuste tegemist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Nigel French/EMPICS Sport

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp andis enne laupäevast liigamängu Burnleyga mõista, et kavatseb jätkata kaitseliinis vahetuste tegemist. Seeläbi andis Klopp lootust, et ka Ragnar Klavan saab tänavu Liverpoolis jätkuvalt mänguaega.

«Ideaalses maailmas on meil 11 meest, kes mängivad terve hooaja nii, et ma ei pea kedagi välja vahetama. Aga maailm pole ideaalne, seega üritame igast olukorrast parima võtta,» vahendab Kloppi sõnu Liverpool Echo. Seni on paremkaitses vaheldumisi tegutsenud noored Joe Gomez ja Trent Alexander-Arnold, sest Nathaniel Clyne on jätkuvalt vigastatud. «Ma ei saa Joe’d kuueks-seitsmeks järjestikuseks mänguks platsile panna, sest ta oli alles tõsiselt vigastatud ja on jätkuvalt väga noor. Ta alles areneb. Trent ei ole samuti valmis kolme-nelja mängu järjest tegema, mis on igati loomulik,» selgitas Klopp.

«Joe ja Trent on meie poisid. Neid on nii põnev vaadata, aga kui tahame nende arengut keerulisemaks muuta, siis võime muidugi neis kõhelda ja küsida, kas nad ikka peaksid mängima,» manitses Klopp. «Laskem neil areneda. Mulle see sobib. Tahan, et Burnley vastu oleksid mängijate vaim ja jalad taas värsked,» vihjas Klopp võimalusele, et platsile saavad mehed, kes kolmapäeval Sevilla vastu ei mänginud. Nende hulgas oli ka Klavan.

Ühtlasi rõhutas Klopp veel korra, et Sevilla vastu kaitses tehtud vead ei tulene mängijate kehvast tasemest, vaid ühistest keskendumisprobleemidest. Senise seitsme mänguga on Liverpool lasknud endale lüüa 13 väravat. «Meie viga on see, et anname teile võimaluse sellest rääkida,» ütles Klopp ajakirjanikele. «Kõik, kes on kunagi jalgpalli mänginud, on vahel pallist mööda löönud. Miskipärast otsitakse alati ühte asja, mis on halvasti, selle asemel et vaadata kõike seda, mis on hästi.»

Klopp kordas, et Sevilla avavärav ei sündinud pelgalt seetõttu, et Dejan Lovren pallist mööda lõi, vaid vigu tehti juba varem. «Enne viimast eksimust vääratasime kokku viis korda. Teine tabamus sündis kiirest audisisseviskest ja enne seda, kui vastaste ründaja kahe keskkaitsja vahele jõudis, oli meil kolm-neli võimalust olukorda vältida. Keskkaitsjad pole süüdi, kui me ise nad keerulisse olukorda jätame. Kui küsimus oleks kvaliteediks ja lahendus oleks lihtne, oleksime juba midagi ette võtnud,» sõnas Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles