Video: armastus Vladimir Putini vastu röövis tõstjalt kuldmedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Balõnets.
Vladimir Balõnets. Foto: CEN/Vladimir Balynets

Venemaa jõutõstja Vladimir Balõnets võitis augusti lõpus Soomes Tornios peetud Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali, kui sai pingilt surumises 59-kiloste meeste arvestuses sirgetele kätele 171,5 kilogrammi kaaluva kangi. Ühtlasi märkis Balõnetsi tulemus uut maailmarekordit. Nüüd võeti mehel aga medal käest, põhjuseks käitumine poodiumil.

Nimelt avas Balõnets poodiumi kõrgeimal astmel seistes ja Venemaa hümni kuulates dressipluusi hõlmad ning paljastas T-särgi, millel oli Venemaa presidendi Vladimir Putini portree. Kuna tegu hinnati poliitiliseks ja seesugune käitumine on tiitlivõistlustel reeglitega keelatud, kaotas Balõnets kuldmedali ning sai lisaks aasta lõpuni vältava võistluskeelu.

Balõnets ei hakanud vaidlema, vaid leppis saatusega. «Olen rahvusvahelise tõsteliidu otsusega nõus. Selline punkt reeglites tõesti eksisteerib, mina aga ei teadnud seda ja seetõttu näitasin kõigile oma särki. Samas ei vabasta reeglite mittetundmine mind vastutusest,» sõnas ta.

2012. aastal võitis Balõnets Londonis peetud paraolümpiamängudel jõutõstmises hõbemedali. Samuti on tema auhinnakapis 2014. aasta MMilt saadud pronksmedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles