Singapuri etapp: strateegiliste plaanide ja otsuste tõehetk

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli esipiloot Daniel Ricciardo.
Red Bulli esipiloot Daniel Ricciardo. Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Singapuris sel nädalavahetusel peetava vormel 1 etapi teisel vabatreeningul näitasid võimu Red Bulli meeskonna autod. Parima aja sai kirja Daniel Ricciardo, edestades tiimikaaslast Max Verstappenit 0,556 sekundiga. Kolmas oli MM-sarja liider Lewis Hamilton.

Probleemide küüsis vaevlesid aga Ferrarid. Sebastian Vettel pidi ühe kiire ringi aeglasemate autode tõttu pooleli jätma ja sõitis järgmist kiiret ringi üritades seina, saades kirja alles 11. aja. Kimi Räikkönen oli samuti autoga hädas ja lõpetas 9. ajaga. Esikolmikule järgnesid Valtteri Bottas Mercedesel, Nico Hülkenberg Renault'l ning McLareni sõitjad Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne.

Hamilton edestab Singapuri etapi eel MM-sarja kokkuvõttes Vettelit kolme punktiga. Singapuris võivad üllatuslikult aga esikohasoosikuteks kerkida hoopis Red Bullid, sest Ricciardo oli reedesel päeval konkurentidest selgelt kiirem ka siis, kui võistkonnad imiteerisid võistlusdistantsi läbimist. Ehkki Singapuri rada peetakse Ferraridele soodsaks, jäi Vettel vabatreeningute jooksul võidusõiduimitatsioone võrreldes Hamiltonile napilt alla. Singapuri etapi põhisõit peetakse pühapäeval Eesti aja järgi kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles