Rekordile lähenev vanameister tõi Bournemouthile esimesed punktid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jermain Defoe jalg on endiselt terav.
Jermain Defoe jalg on endiselt terav. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliiga viienda vooru avasid reedeõhtuse kohtumisega Bournemouth ja liiga uustulnuk Brighton & Hove Albion. Ehkki kodumeeskond jäi kaotusseisu, tuldi sealt välja ja võeti tänavuse hooaja esimesed kolm punkti.

Avapoolaeg möödus väravateta, kuid 55. minutil viis poolkaitsja Solly March külalised juhtima. Neli eelmist kohtumist kaotanud Bournemouth pööras kaotusseisu eduks kõiget seitsme minutiga, kui 67. minutil viigistas Andrew Surman ja 73. minutil lõi veteranründaja Jermain Defoe värava, mis osutus lõpuks ka võidutabamuseks.

34-aastane Defoe on nüüd Inglismaa kõrgliigas vastamisi olnud 39 klubiga ja skoorinud neist 36 vastu. Tänavu on tal võimalus sellest nimekirjast maha kriipsutada ka Watfordi nimi, ülejäänud kaks klubi ehk Sheffield United ja Leeds United mängivad sel hooajal esiliigas.

Bournemouthi särgis on ta varemgi täpne olnud, kuid viimati õnnestus tal Inglismaa lõunarannikul asuva klubi eest skoorida 2001. aastal. Toona esiliigas mänginud Bournemouthis laenul olnud Defoe naasis klubisse tänavu suvel, kui lõppes tema leping esiliigasse langenud Sunderlandiga. Nii jäi Defoe eelmise ja seekordse Bournemouthi eest löödud värava vahele 5977 päeva.

Bournemouth jätkab võidust hoolimata liigatabelis eelviimasel kohal, Brighton on kogunud viiest mängust neli punkti ja see annab neile enne ülejäänud viienda vooru kohtumisi liigatabelis 14. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles