Ferrari teeb pisitiimist oma farmmeeskonna

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari ja Sauberi lähem koostöö näib igast nurgast loogiline.
Ferrari ja Sauberi lähem koostöö näib igast nurgast loogiline. Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP/Scanpix

Sauberi F1-meeskonnal pole suuri finantse. Neile mootoreid tarnival Ferraril on raha, nii mis mühiseb, aga puudub julgus oma noori sõitjaid kohe esindusmeeskonda ülendada. Seega on koostöö loogiline – Sauber saab Ferrarilt nii tehnilist kui rahalist tuge, vastutasuks sõidutavad nad järgmisel aastal oma vormelites Itaalia talli talendikaid noori Charles Leclerci ja Antonio Giovinazzit.

Autosport väidab, et just täpselt sellise sõnumiga reisis Ferrari president Sergio Marchionne möödunud nädalal Sauberi Šveitsis asuvasse peakontorisse. Sisuliselt tähendaks lüke, et Sauberist saab Ferrari sõsarmeeskond – sarnane suhe nagu on Red Bulli ja Toro Rosso vahel.

«Me vajame ruumi, sest meil on paar noort sõitjat, kes on lihtsalt suurepärased. Peame leidma endale koha, kus laduda tuleviku Ferrari meeskonnale vundamenti,» sõnas Marchionne. Ka Sauberi uus tiimiboss Fred Vasseur on meedias öelnud, et ta sooviks näha Itaalia meeskonnaga lähemat koostööd. Ametlikult pole midagi veel kinnitatud, aga tõenäoliselt pole uudist kaua oodata.

Varasemalt on Ferrari teinud tihedat koostööd Haasi meeskonnaga ning Giovinazzi on ameeriklaste eest ka vabatreeningutel rajal käinud, kuid Haas on oma järgmise aasta sõitjad juba kinnitanud – jätkatakse duoga Romain Grosjean ja Kevin Magnussen. Seega jääbki Sauber ainsaks võimaluseks, kus Ferrari saab mõlemat oma noorpilooti sõidutada.

Praegu sõidavad Sauberi ridades Pascal Wehrlein ja Marcus Ericsson. Neist esimene on Mercedese kaitsva tiiva all ning võib seetõttu leida endale uue ametikoha, rootslase parimaks šansiks oleks aga rahakotiraudade avamine ja Williamsiga liitumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles