Ligur Läti MM-etapil avapäeva järel esikolmikus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rallikrossisõitjatest näitas Lätis parimat minekut Janno Ligur.
Eesti rallikrossisõitjatest näitas Lätis parimat minekut Janno Ligur. Foto: Rihards Baumanis

Rallikrossi MM-etapil Riias näitas esimesel võistluspäeval eestlastest parimat kiirust Janno Ligur, kes hoiab kolme kvalifikatsioonivooru järel EM-arvestuses S1600-klassi kolmandat kohta.

Ilmataadi kapriiside tõttu kord kuival, siis jälle märjal Bikernieki ringrajal toimunud võistlusel jäid kolmest eelsõidust Liguri arvele seitsmes, kolmas ja kuues aeg, mis kokkuvõttes annab kolmanda koha.

«Päev möödus hästi, peaaegu nii, nagu olime oodanud. Kõige tähtsam on see, et auto jäi terveks. Hetkel oleme kindlalt poolfinaali kursil ja püüame seda homme ka nii hoida,» võttis EMi üldarvestuses seitsmendal kohal paiknev Ligur päeva kokku. «Kuna eelsõidud toovad rallikrossis palju punkte, siis oleks väga vaja, et võtaksime vähemalt eelsõitude kokkuvõttes kolmanda koha. Poolfinaalis ja finaalis on juba kõik võimalik.»

S1600 EM-etapil on kokku stardis veel kolm eestlast – Arvo Kask on avapäeva jätel 22., Andre Kurg 25. ning varasemalt head hoogu näidanud, kuid viimases sõidus raja kõrvale jäänud Siim Saluri 26. kohal. Homme ootab  ees veel üks eelsõit ning seejärel ka lisapunkte toovad kohasõidud.

Supercar EM-arvestuses eestlaste sooritustest kahjuks häid uudiseid tuua pole – 28 startinud võistlejast on Andri Õun 25. kohal, Mart Tikkebär sootuks viimane. Supercaril on homme aga kavas veel kaks eelsõitu, millega tulemusi parandada.

MM-etappi juhib kahe eelsõidu järel Toomas Heikkinen Johan Kristofferssoni ees. Kolmandat kohta jagavad Andreas Bakkerud ja Mattias Ekström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles