Balti liiga algas Kehrale kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra
HC Kehra Foto: Margus Ansu

Laupäeval algas ühe kohtumisega käsipalli Balti liiga põhiturniir. A-alagrupi mängus jäi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kodusaalis alla tiitlikaitsja Riihimäe Cocksile 20:29 (11:13). Täishoo saab Balti liiga sisse kahe nädala pärast.

Peamiselt seoses soomlaste tiheda mängugraafikuga ettepoole toodud 2017-18 hooaja avamäng toimus Kehra spordihoones ja kahe eelmise aasta Balti liiga võitja Cocks sai tabelisse esimesed punktid. A-alagrupis mängivad lisaks Soome meistrile ja Kehrale ka Viljandi HC, Klaipeda Dragunas, Vilniuse VHC Šviesa ja Dobele Tenax.

Kehra alustas kohtumist hästi ning juhtis 4:1 ja 6:3. Soome tippklubi jõudis viigini, ent kehralased pääsesid uuesti kahega ette. Poolaja lõpp kuulus aga Cocksile ning pausile mindi külaliste 13:11 eduseisus. «Nagu varemgi mainisin, valmistume sel hooajal veidi teistmoodi ja tehtud analüüs toimis,» lausus kehralaste peatreener Kaupo Liiva.

«Alustasime tõesti korralikult, isegi ootamatult hästi, sest arvasin, et mingi aukartus Cocksi vastu võib mängijatele sisse pugeda. Tegelikult mängisime kaks kolmandikku kohtumisest väga hästi,» tunnistas Liiva.

Teist pooltundi alustas Kehra jälle isukalt ja võitles mitmel korral tabloole välja viigiseisu. Veel 12 minutit enne lõpuvilet oldi vaid 18:20 taga, kuid Cocksi 9:2 lõpuspurt tähistas klubi 27. järjestikust võitu Balti liigas. Erilisse hoogu sattus viimase tosina minutiga kogenud Teemu Tamminen, kes viskas üheksast väravast kuus!

Kehra poolel viskas Kaspar Lees mängu parimana 9 väravat, Dmõtro Jankovski lisas 3, Uku-Tanel Laast, David Mamporia ja Nikita Jermaševitš 2 ning Anton Borovski ja Bogdan Vukoicic 1 tabamuse. Soomlaste ridades olid täpseimad Tamminen 8 ja Nico Rönnberg 6 väravaga.

«Lõpus tuli liiga palju pallikaotusi ja füüsiline väsimus lõi ka välja,» arvas Liiva. «Cocksil on ikka pink pikem ja parema tasemega, meil on vahetusmehed peamiselt noored oma kasvandikud, aga nemadki peavad selliste mängude kogemusi saama. Mängulõpu pidime hakkama saama ka mängujuht Laastita, kes vigastas kergelt hüppeliigest. Kaotada pole kunagi meeldiv, aga mängupildi ja võitlusvaimuga võib vägagi rahule jääda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles