Oodatud tiitlimatš lõppes vastuolulise otsusega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Golovkin (rohelistes pükstes) ja Canelo Alvarez.
Gennadi Golovkin (rohelistes pükstes) ja Canelo Alvarez. Foto: Joe Camporeale/USA Today Sports

Suures tiitlimatšis vastamisi läinud Gennadi Golovkin ja Canelo Alvarez jäid 12-raundilise matši järel viiki, mis tähendas, et Golovkin säilitas enda WBA, WBC ja IBF-i tiitlivööd. 

Matš algas pigem Alvareze domineerimisel, kuid keskmistes raundides oli jällegi parem Golovkin. Viimased raundid olid üpriski tasavägised, kuid pigem kuulusid need Golovkinile.

Kohtunike punktid jagunesid järgnevalt: 118:100 Alvarezele, 115:114 Golovkinile ning 114:114 viiki.

Näiteks ESPN hindas punktidega 116:112 võitjaks Golovkini, sama tegi ka HBO hindaja Harold Lederman.

Küll aga sai Golovkinist valitsev maailmameister, kes on oma tiitlit kõige pikemalt kaitsta suutnud. Ta on nüüd edukalt meistrivöösid kaitsnud 19 matšis. Rekord kuulub selles kategoorias Bernard Hopkinsile, kes suutis tiitleid kaitsta 20 järjestikuses matšis.

«See oli suur draamasõu. Hindamine pole minu süü, survestasin teda igas raundis,» ütles Golovkin ning vastas siis küsimusele, kas tema arvates ta võitis matši. «Vaadake, mul on jätkuvalt kõik vööd alles, ma olen jätkuvalt tšempion.»

Alvarez oli aga vastupidisel arvamusel. «Tema löökides polnud üllatusmomenti. Alustasin matši juba esimesest raundist ning usun, et võitsin kaheksa raundi. Tunnen, et võitsin selle matši. Olen praegu selles tulemuses pettunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles