Triatloni MM-sarja üldvõit läks taas Hispaaniasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Mola
Mario Mola Foto: BEAUTIFUL SPORTS/J. Grontzki/imago/Beautiful Sports

Triatloni MM-sarjale pandi nädalavahetusel punkt finaaletapiga Rotterdamist, kus oma mullust tiitlivõitu kordasid nii hispaanlane Mario Mola kui Bermudat esindav Flora Duffy. Kaidi Kivioja tuli sarja üldarvestuses 56. kohale.

Hispaania on MM-sarjas domineerinud viimasel viiel hooajal. Mola kahele järjestikusele MM-tiitlile eelnes Javier Gomez Noya võidukäik, kes maitses võidurõõmu aastatel 2013-2015. Möödunud olümpiahooaja vigastuse tõttu vahele jätnud Gomez lõpetas sarja üldkokkuvõttes tänavu hõbedaga, olles Rotterdamis neljas. Vaid nädalapäevad varem võitis Gomez poolpika triatloni maailmameistritiitli Chattanoogas.

Mola võitis tänavuses MM-sarjas üheksast etapist kolm ning edestas nimekat kaasmaalast üldarvestuses enam kui 400 punktiga (MM-sarja etapivõit andis 800 punkti, finaaletapil 1200 punkti). Tiitlivõidu kindlustamiseks tuli Molal Rotterdamis ületada finišijoon viiendana, mis oli 27-aastasele hispaanlasele ka jõukohane ülesanne. Ta lõpetas Vincent Luisi, Kristian Blummenfelti ja Gomeze järel neljandana.

Naiste tiitliheitlusest oli pinge kadunud juba enne finaaletapi starti. Bermuudalannast tiitlikaitsja Flora Duffy oli kogunud viis etapivõitu ning võttis Rotterdamist enam kui minutilise eduga ka kuuenda. 5200 punktiga kahekordseks maailmameistriks kroonitud Duffyle järgnesid üldarvestuses austraallanna Ashleigh Gentle ja ameeriklanna Katie Zaferes.

Kaidi Kivioja võistlus lagunes Rotterdamis koost juba poolteistkilomeetrisel ujumisetapil, kus ajakaotus liidritele oli sedavõrd suur, et eestlanna rattarajal liidritelt ringiga sisse sai. Kokku võttis Kivioja osa neljast MM-sarja etapist, parimaks tulemuseks jäi juuni alguses Leedsis saavutatud 16. koht.

Rotterdamis võistlusprogrammi kuulunud juunioride maailmameistrivõistlustel sai Eesti noormeestest tulemuse kirja üksnes Kevin Vabaorg, kes 75 osaleja seas sai 52. koha. Henry Räppo oli rattarajal kukkumise tõttu sunnitud võistluse pooleli jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles