Blogi: Ferraride avarii mängis tiitliheitluses Hamiltonile trumbid kätte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton tõrjus Singapuris kindlalt Daniel Ricciardo rünnakud ja kasvatas võiduga MM-sarjas edu.
Lewis Hamilton tõrjus Singapuris kindlalt Daniel Ricciardo rünnakud ja kasvatas võiduga MM-sarjas edu. Foto: Yong Teck Lim/AP/Scanpix

Vormel-1 MM-sarja etapi Singapuris võitis britt Lewis Hamilton, juhtides avaringist finišini. Sõit algas suure avariiga ja rajale tuli turvaauto, kokkupõrke tagajärjel jäid raja äärde nii Ferrari sõitjad Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen kui ka Red Bulli rooli keerav Max Verstappen. Ülejäänud sõidu jooksul hoidis Hamilton kindlalt enda selja taga ainsa ohustaja Daniel Ricciardo (Red Bull) ja sai tänavuse hooaja seitsmenda etapivõidu, kasvatades edu MM-sarja kokkuvõttes Vetteli ees 28 punktile. Kolmandana tõusis poodiumile Valtteri Bottas (Mercedes).

Neljanda koha sai Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), viienda Sergio Perez (Force India) ja kuuenda Jolyon Palmer (Renault). Järgnesid Stoffel Vandoorne (McLaren), Lance Stroll (Williams), Romain Grosjean (Haas) ja Esteban Ocon (Force India). Nii Sainz, Palmer kui ka Vandoorne said seejuures kirja karjääri parima tulemuse. Stardiavarii ja ohtrate katkestamiste tulemusena lõpetas sõidu vaid 12 meest, punktideta jäid Felipe Massa (Williams) ja Pascal Wehrlein (Sauber).

MM-sarja kokkuvõttes on Hamiltonil nüüd 263, Vettelil 235 ja Bottasel 212 punkti. Järgneb Ricciardo 162 punktiga, Räikkönenil on viiendana 138 punkti. Hooaja lõpuni jääb veel kuus etappi, järgmisel korral sõidetakse kahe nädala pärast Malaisias.

ENNE VÕIDUSÕITU:

Singapuri GP-le stardib esimeselt positsioonilt Sebastian Vettel, kel on ideaalne võimalus oma tiitlirivaali Lewis Hamiltoni ees edu saada – britt sai kirja alles viienda stardikoha.

Senist nädalavahetust Singapuri tulede all olid enne kvalifikatsiooni valitsenud Red Bullid, kuid kvalifikatsioonis suutis Vettel kokku panna peaaegu perfektse ringi ning röövis esikoha. Punastele pullidele jäid järgmised kaks positsiooni ning neljanda aja sai kirja Kimi Räikkönen. Nagu eelnevate sõitude põhjal võis eeldada jäid Mercedesed veidi kaugemale – Hamilton lõpetas ajasõidu viienda, Valtteri Bottas kuuendana.

Kvalifikatsioonis oli hea päev McLareni meeskonna jaoks. Sel nädalal mootoritootja vahetusest teada andnud Briti tiim sai mõlemad autod esikümnesse – Fernando Alonso sai kirja kaheksanda ja Stoffel Vandoorne üheksanda aja. Kui Honda jõuallikad vastu peavad, peaksid mõlemad mehed lõpetama ka punktidel.

Vormel 1 MM-sarjas on enne tänast etappi liider 238 punktiga Hamilton. Vettel on teine 235, Bottas kolmas 197 ning Ricciardo neljas 144 punktiga.

Kvalifikatsiooni kümme paremat:

  1. Sebastian Vettel 01.41,829
  2. Max Verstappen +0,323
  3. Daniel Ricciardo +0,349
  4. Kimi Räikkönen +0,578
  5. Lewis Hamilton +0,635
  6. Valtteri Bottas +1,319
  7. Nico Hülkenberg +1,522
  8. Fernando Alonso +1,688
  9. Stoffel Vandoorne +1,907
  10. Carlos Sainz +2,565
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles