Galerii: Hispaania kuldne põlvkond saadeti väärikalt erru

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli EMil selgub täna medalite saatus. Hispaania võitis läbi aegade 13. EMi medali, kui pronksimängus alistati Venemaa 93:85. Finaalis kohtuvad Sloveenia ja Serbia. 

Hispaania koondis läks kohtumist juba esimesel veerandil 21:13 juhtima, kuid veel enne väikest puhkepausi elas koondis üle ehmatuse: vigastada sai Marc Gasol. Hispaanlase põlve tohterdati riietusruumis terve teise veerandi ning ta naasiski platsile, tuues 25 punkti. 

Venemaa tegi avapoolajal ohtralt pallikaotusi (13 Hispaania kuue vastu) ning jäi juba 17 punktiga kaotusseisu. Kolmandal veerandil oldi aga silmanähtavalt paremad (veerand võideti 27:21).  Seejuures istus halva käitumise tõttu noil hetkedel pingil Venemaa suurim täht Aleksei Šved, kes läks pingil meeskonnakaaslasega sõitlema.

Et neljandal veerandajal eemaldati kohtumisest ebasportliku käitumise tõttu Ricky Rubio, oli Hispaanial raskusi ning kolm minutit enne kohtumise lõppu sulas vahepeal suisa 18 silmaga juhtinud Hispaania edu kõigest kolmele punktile. Vennad Gasolid võtsid asja aga enda kätte ning eduseis suurenes taas. Hispaania parimana tõi Pau Gasol 26 punkti. Koondisekarjääri viimases kohtumises sai Juan Carlos Navarro kaks punkti. 

Venemaa parim oli vaid 25 minutit platsil viibinud Šved 18 punktiga, Timofey Mozgov tõi 14 punkti ja 10 lauapalli.

Tagasi üles