Eesti motosportlane krooniti Euroopa meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Rauno Kais

Täna võitis Hollandis Markelos raskel liivarajal Kevin Saar (Catwees Honda Racing) esimese eestlasena Euroopa meistritiitli quadracerite motokrossis.

Eilses kvalifikatsioonis sai Saar teise aja. «Pole mitu kuud kõrgete rehvidega ning sellise liivaraja peal sõitnud, seega oli üpriski keeruline,» kommenteeris Saar tingimusi Hollandis. «Homsetesse sõitudesse lähen riske võtmata viimaseid tähtsaid punkte korjama. Loodetavasti tuleb tiitel esimest korda ka Eestisse!»

Noormehe lootused täitusid. Tänases esimeses sõidus oli Saar neljas, kaotades võitjale, hollandlasele Mike van Grinsvenile 58 sekundit. Teises sõidus oli Saar kolmas, jäädes Grinsvenist maha 21 sekundit. Etapi kokkuvõttes talle kolmas koht van Grinsveni ja teise hollandlase Jan Vlaeymansi järel.

Euroopa meistritiitel tuli 17-aastasele Pärnu Motoclubi sõitjale Saarele aga 237 punktiga, teiseks jäänud norralane Christopher Tveraen kogus 184 punkti. Noormehe saavutus on seda tähelepanuväärsem, et hooaja esimesel etapil ei saanud ta tehniliste probleemide tõttu mitte ühtegi punkti.

Saar koos Martin Filatovi ja Sten Jupaschevskiga moodustavad ka järgmisel nädalal Itaalias Cingolis toimuva quadide Rahvuste krossi Eesti koondise – seal minnakse samuti starti kõrgete lootustega, kuna eelmisel aastal võideti kolmas koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles