Hispaania koondise treener Navarro lahkumisest: legend ei lõpeta mitte kunagi!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Carlos Navarro
Juan Carlos Navarro Foto: Emrah Gurel/AP

Hispaania korvpallikoondis tegi EMi pronksivõiduga oma legendaarsele pallurile Juan Carlos Navarrole lahkumiskingituse. Navarro ise viskas pronksimängus Venemaa vastu kaks punkti ning rääkis pressikonverentsil, et on nii kurb kui rõõmus. «Ma olen väga uhke, et minu karjäär lõppes sellise medaliga,» rääkis ta.

Navarro teatas ametlikult oma koondisekarjääri lõpetamisest eile ning uudis võeti vastu ovatsioonidega. 

37-aastaselt Navarrolt küsiti pressikonverentsil, kas ta on praegu karjääri lõpu üle pigem kurb või rõõmus. «Veidi mõlemat, sest need päevad olid väga erinevad ning väsitavad. Aga olin selle otsuse varem vastu võtnud ning et see lõpuks läbi sai, olen väga õnnelik. Tänan oma meeskonnakaaslaseid ja treenerit, kes mulle sellised tingimused medali võiduks lõid.»

Treener Sergio Scariolo pidas Navarro lahkumise puhul pikema pöördumise. «Ma ei saa siit lahkuda ilma, et ütleksin: Olen tema üle aastaid uhke olnud. Ta on võrratu korvpallur ja mitte ainult mängija, vaid meeskonnamängija. Ta näitab oma suhtumist nii väljakul kui väljakult eemal. Temaga koos töötamine on olnud üks mu väärtuslikemaid kogemusi, olen tema kõrvalt palju õppinud ning näinud, kuidas üks õilis sportlane võib nii headel kui rasketel hetkedel pea püsti hoida. Saan aru, et igal lool on kord lõpp, aga Juan Carlos pole lihtsalt lugu, vaid ta on legend. Ja legend ei lõpeta mitte kunagi.»

Ta lisas, et pärast EMi on ees väga nukker aeg, sest algab töö uueks olümpiatsükliks. «Paari päeva pärast adume, mis võib ilma temata juhtuda. See on väga raske. Aga täna pole päev kurvastamiseks, mõtleme selle raske olukorra üle paari päeva pärast,» lisas ta muiates.

Navarro tuli koondisega maailmameistriks ning kahel korral Euroopa meistriks, võite seejuures ka kaks EM-hõbedat ning nüüd EM-pronksi. Samuti võitis ta koondisega kaks olümpiahõbedat ning pronksmedali. Hispaanlaselt uuriti  pressikonverentsil, millist saavutust ta ise kalleimaks peab.

«Minu jaoks on nad kõik väärtuslikud. Olen olnud väga õnnelik ning ühte  hetke on väga raske välja tuua. Võib-olla on selleks 2006. aastal MM-tiitel, aga samas oli iga aasta eriline ning olen igal aastal midagi õppinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles