Hooaja suurima võidu teeninud Dortmund loputas punast laternat

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre-Emerick Aubameyang väravat tähistamas.
Pierre-Emerick Aubameyang väravat tähistamas. Foto: Alex Gottschalk/DeFodi.de/imago/DeFodi

Saksamaa jalgpalli meistriliiga neljanda vooru viimases kohtumises läksid vastamisi tabeliliider Dortmundi Borussia ja punane latern Köln. Matš lõppes koduväljakul mänginud Dortmundi 5:0 võiduga.

Kõigest kolm päeva tagasi Euroopa liiga alagrupiturniiril Londoni Arsenali paremust tunnistama pidanud Köln jäi Maximilian Philippi teise minuti tabamuse järel kaotusseisu. Avapoolaja esimesel lisaminutil duubeldas väljakuperemeeste eduseisu Sokratis Papastathopoulos.

Teisel poolajal sahistas lühikese aja jooksul kahel korral vastaste väravavõrku Dortmundi suurim staar Pierre-Emerick Aubameyang ning lõppskoori 5:0 vormistas avavärava löönud Philipp.

Mullu Müncheni Bayerni ja RB Leizpigi järel kolmandal kohal lõpetanud Dortmund on uut hooaega alustanud võimsalt: löönud kümme väravat ning hoidnud seljataguse puhtana – kolm võitu ja üks viik annavad kümme punkti ja liigatabelis esikoha. Köln on kaotanud kõik kohtumised.

Tänased teised kohtumsied: Leverkuseni Bayer alistas koduväljakul Freiburgi 4:0, Hoffenheim leppis kodus 1:1 viiki Berliini Herthaga.

Saksamaa meistriliiga kümme parimat nelja vooru järel:

  1. Dortmundi Borussia 10 punkti
  2. Hannover 10
  3. Müncheni Bayern 9
  4. Schalke 9
  5. Hoffenheim 8
  6. RB Leipzig 7
  7. Augsburg 7
  8. Hamburger SV 6
  9. VtB Stuttgart 6
  10. Mönchengladbachi Borussia 5
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles