Margus Hunt ei suutnud Coltsi kaotusest päästa

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indianapolis Colts ei suutnud fännidele hooaja esimeses kodumängus võidurõõmu pakkuda.
Indianapolis Colts ei suutnud fännidele hooaja esimeses kodumängus võidurõõmu pakkuda. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL teises voorus kaotas eestlase Margus Hundi koduklubi Indianapolis Colts koduväljakul lisaaja järel 13:16 Arizona Cardinalsile.

Colts võitis avaveerandi 10:0 ja poolaja 10:3. Viimase veerandaja alguses asus kodumeeskond 13:3 juhtima ning Cardinals oli omadega igati plindris, aga kogenud mängujuht Carson Palmer sooritas siis järjest kaks pikka ja täpset viset, mis viisid touchdown'ini.

Seis oli siiski 13:10 Coltsi kasuks, aga rünnak, mida juhtis endiselt vigastuspausil viibivat põhimängujuhti Andrew Lucki asendanud Jacoby Brissett, jäi taas hambutuks ning Cardinals jõudis tänu löögiväravale 13:13 viigini.

Colts jätkas ebakindlalt ning 11 sekundit enne normaalaja lõppu avanes Cardinalsil võimalus löögiväravast võit vormistada. 42 jardilt asus lööma Phil Dawson, kelle peamine kartus oli Margus Hunt, kes eelmisel hooajal Cincinnati Bengalsi mängijana kolmele vastaste löögile näpud vahele sai.

Dawsoni esimene katse oli täpne, aga Coltsi peatreener Chuck Pagano oli vahetult enne lööki võtnud time-out'i, mis on NFLis tavaline taktika - nõnda sunnitakse lööja uuele katsele, mille puhul närvipinge (vähemalt teoorias) suurem. Pagano lüke töötas, sest teisel löögil Dawson eksis - Hunt ega keegi teine Coltsi mängija käsi pallile vahele ei saanud, vaid löök oli lihtsalt meetrijagu ebatäpne.

Lisaaja-eelse loosi võitis Colts, kes sai seeläbi esimese rünnaku õiguse. Brissett tegi aga kohe esimeses episoodis valesöödu ning Cardinalsil avanes väga soodus variant kohtumise võitmiseks. Sedapuhku sai Dawson lüüa 30 jardilt ega eksinud. Ei Hunt ega keegi teine Coltsi kaitsjatest ei suutnud lööjat piisavalt häirida ning 16:13 võit kuulus Cardinalsile.

Nagu avavoorus Los Angeles Ramsi vastu, sai Hunt ka tänases kohtumises üpris palju mänguaega. Järgmisel pühapäeval võõrustab Colts samuti mõlemad senised kohtumised kaotanud Cleveland Brownsi meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles