Väljakule rutanud tohter päästis Bundesliga klubi kapteni elu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Gentner viiakse pärast hirmsat õnnetust väljakut minema.
Christian Gentner viiakse pärast hirmsat õnnetust väljakut minema. Foto: MARIJAN MURAT/AFP/SCANPIX

Stuttgarti jalgpalliklubi sai nädalavahetusel Saksamaa kõrgliigas kirja väärt võidu, kui kodustaadionil alistati 1:0 Wolfsburg. Pidutsemisest oli asi aga kaugel, sest vahetult enne lõpuvilet sai rängalt viga meeskonna kapten Christian Gentner.

Palli peale tõtanud Gentner põrkas karistusalas kokku Wolfsburgi väravavahi Koen Casteelsiga – nõnda õnnetult, et tema pea sai kokku puuriluku põlvega. Koheselt teadvuse kaotanud vutimees kukkus murule ning Mundo Deportivo andmetel blokeeris tema keel hingamisteed. Õnneks jõudis klubi arst Raymond Best kärmelt mängija juurde ning päästis ta elu.

Sellegi poolest ootab Gentnerit ees pikk taastusravi – mees murdis õnnetuse tagajärjel nii nina- kui lõualuu, lisaks mõranes tema silmakoopa ümbrus. Vigastused vajavad kirurgilist sekkumist.

«Tegu on valusa löögiga Gentele, tema perekonnale ja meile. Kõige olulisem uudis on aga, et ta saab terveks,» teatas Stuttgarti spordidirektor Michael Reschke. «Me anname Christianile nii palju aega, kui ta vajab, et terveks saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles