Honda ütles läbi lillede McLareni kohta kehvasti

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLaren Honda - see sõnapaar kaob selle hooaja järel kasutusest.
McLaren Honda - see sõnapaar kaob selle hooaja järel kasutusest. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

Tulevast hooajast vahetavad McLareni ja Toro Rosso meeskonnad mootoritarnijaid – britid saavad endale Renault jõuallikad, itaallaste vormeleid hakkavad liigutama Hondad. Eelmisel nädalal avalikustatud uudise valguses on hakanud osapooled välja ütlema, mida teineteisest tegelikult arvatakse.

Jutt käib siis mõistagi Honda ja McLareni partnerlusest. Kaheksa meeskondlikku ja suisa tosin individuaalset MM-tiitlit võitnud Briti tiim lõi Hondaga käed 2015. aastal ning sellest ajast saati on nende elu olnud üks suur rist ja viletsus – võrreldes Ferrari, Renault ja Mercedesega oma jõuallika arendamisel aasta võrra maas olev Honda ei ole suutnud praeguseni luua mootorit, mis oleks kiire või vastupidav – rääkimata siis mõlemast.

Honda andis omaltpoolt mõista, et häda ei olnud ainult neis. «McLareniga koostööd tehes sain ma aru, et nad on väga suur ja süstemaatiline firma. Ilmselgelt ollakse seetõttu väga tugev, aga samas võib neile osutuda väga raskeks muutustega kohaneda,» väitis tehnikafirma mootorispordidivisjoni juht Masashi Yamamoto.

«Võrdleme seda nüüd Toro Rossoga, kasvava firmaga. Meile on väga oluline töötada koos, liikuda ühise sihi suunas. Me ootame juba lähemat koostööd,» lisas jaapanlane.

Yamamoto jätkas: «Näiteks, kui me võrdleme meeskondi toiduga, siis McLaren on peene Prantsuse köök. Toro Rosso on rohkem maatoit – kodune, maitsev hautis, kuhu saab uusi maitseaineid lisada. Oleme selles osas elevil.»

Honda tähtis nina lisas, et kuna Toro Rosso tiimiboss Franz Tost on lähedalt tuttav Jaapani kultuuriga, siis saab nende koostöö sujuma ilmselt paremini kui McLarenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles