Hamilton võttis massiavarii teemal sõna

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri etapp ehk Ferrari õudusunenägu.
Singapuri etapp ehk Ferrari õudusunenägu. Foto: Yong Teck Lim/AP

Pühapäeval aset leidnud Singapuri vormel-1 etapi järel pakub enim kõneainet Sebastian Vetteli, Kimi Räikköneni ja Max Verstappeni vaheline kokkupõrge.

Vormelihuvilised on antud situatsioonis erinevas leeris, kuid suurem osa süüdistab avariis esikohalt startinud Vettelit. Teadupärast otsustasid kohtunikud, et tegemist oli võidusõiduolukorraga ning ükski võidusõitja karistada ei saanud.

Samal meelel on konkurentide ebaõnne tõttu etapivõidu teeninud Lewis Hamilton. «Kui sa keerad kõrvale, ei näe sa teisel kohal olevat sõitjat,» vahendab väljaanne Autosport kolmekordse maailmameistri sõnu. «Kui nad saavad sinuga sama hea lähte, on nad pimeda nurga all ning seega on keeruline aru saada, kus nad parasjagu paiknevad.»

Ta lisas: «Teie esimene mõte on katta ideaaltrajektoor, pääseda sisekurvi ning suruda vastase rünnak maha – eeldatavasti Vettel seda tegi. Sellisel juhul ilmuvad konkurendid peeglisse ning on parem arusaam nende asukohast. Mõnikord seda tehes mõistad, et tegelikult poleks see vajalik olnud.»

Kuus etappi enne hooaja lõppu on Hamiltoni edu Vetteli ees 28 punkti. Järgmine etapp peetakse oktoobrikuu esimesel päeval Malaisias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles