Eesti jalgpallur keset Sloveenia imet: siin on sport au sees

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Antonov Eesti koondise rüüs.
Ilja Antonov Eesti koondise rüüs. Foto: Tairo Lutter

Sloveenia meistriliigas Velenje Rudari klubis jalgpalli mängiv Eesti koondislane Ilja Antonov tõdeb, et korvpallist on viimastel päevadel saanud kohalikega rääkida ka tema. Ent eelkõige rõhutas vutimees: Sloveenias on loodud kõik eeldused ja tingimused, et spordiväljakutel edukas olla.

«Täna hommikupoolikul käisin väljas söömas ja restorani ettekandja hakkas ise minuga korvpallist rääkima. Küsis, kas vaatasin finaali, ja oli omade võidu üle ikka väga uhke!» jutustas Antonov. «Et kullamängus alistati Serbia, tegi triumfi tema jaoks veel palju erilisemaks. Ta rääkis pikalt, kuidas balkanlaste omavahelised heitlused – ükspuha mis alal – on neile alati midagi palju enamat kui lihtsalt üks mäng.»

Meeskonnakaaslasi näeb Antonov pärast suurt finaali esimest korda täna. «Riietusruumis oli korvpallist mõistagi juttu ka juba enne. Eks nüüd tuleb kindlasti veel ja palju rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles