Nooda vabandus lõpetas käesurumisskandaali

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot ja Ibrahim Wachira Mukunga.
Andi Noot ja Ibrahim Wachira Mukunga. Foto: Postimees

Laupäeval toimus 32. korda Jõhvi rahvajooks. 9 kilomeetri pikkuse põhidistantsi võitis viimase paari aasta jooksul Eestis palju võistelnud ja rohkesti esikohti noppinud Keenia sportlane Ibrahim Mukunga Wachira, kes on Eesti pikamaajooksja Tiidrek Nurme treeningupartner.

Mukunga võiduaeg oli 27.20. Andi Noot kaotas talle 49 sekundiga ja Dmitri Aristov 2.03ga. Võistlusele järgnenud autasustamisel võttis Aristov viimasena poodiumile kutsutud Mukunga käepigistuse vastu, aga Noot mitte.

Juhtum jäi Eesti Rahvusringhäälingu Virumaa korrespondendi Rene Kundla kaamerasse ning kui see klipp pühapäeval avaldati, hakkasid kõlama pahameeleavaldused, muu hulgas süüdistati Noota rassismis. Kundla ütles Postimehele, et tema hinnangul ei jätnud Noot keenialase kätt surumata kogemata. «Ma ei usu, et Noot ei näinud Mukunga pakutud kätt,» sõnas Kundla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles