Sloveenia – väike, aga nii suur

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goran Dragici lahkumisetendus kujunes võimalikult vägevaks.
Goran Dragici lahkumisetendus kujunes võimalikult vägevaks. Foto: imago/Eibner Europa/Scanpix

82 aastat tagasi krooniti veidi alla kahe miljoni elanikuga Läti korvpalli Euroopa meistriks. Vahepealsed pikad kümnendid kuulusid märksa suurematele, kuni üleeile juubeldas Sloveenia, kus rahvaarv veidi üle kahe miljoni. Seega jäid meie lõuananaabrid, kes tulises veerandfinaalis just tulevastele tšempionidele alla vandusid, endiselt rekordiomanikeks.

Tähelepanuväärne, et Istanbulis toimunud finaalis murdsid sloveenid skooriga 93:85 maha suure venna Serbia. Veel tähelepanuväärsem, et Sloveenia korvpallile esimese – ja kohe kuldse! – suure medali toonud meeskonna peatreener Igor Kokoškov on serblane… Igapäevatööd teeb ta Utah Jazzi abitreenerina, olles NBAs ses ametis esimene täiskohaga tegutsev eurooplane.

«Rääkisin just oma kalli sõbra ja bossiga,» lausus ta, pidades silmas ookeanitagust ülemust Quin Snyderit, «ta soovitas mulle: «Valmistu nüüd pressikonverentsiks ning ütle seal midagi tarka ja sügavat.» Aga teate, ma ei suuda praegu üldse midagi öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles