Soome imelapse MM-debüüt seisab veel vaid sõidueksami taga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil
Kalle Rovanperä Tallinna rallil Foto: Timo Anis

1. oktoobril 17-aastaseks saavat Soome ralli tulevikutähte Kalle Rovanperät ootab ees tähtis päev. Nimelt on ta autokooliga ühele poole saanud ning sooritab juba päev pärast oma sünnipäeva sõidueksami. 

Kui tavapäraselt saab Soomes juhilube teha 18-aastaselt, siis tänu Rovanperä mänedžerile Timo Jouhkile tehakse Rovanperä puhul haruldane erand ning tema võib eksami eduka sooritamise korral load saada juba 17-aastaselt.

Ühtlasi tähendaks autojuhilubade saamine, et Rovanperä võib osaleda MM-sarjas. Juba varem on räägitud, et tema tõenäoline MM-debüüt võiks toimuda oktoobri lõpus Walesi rallil.

Lisaks ütles Rovanperä Iltalehtile, et võib osaleda MM-sarja viimasel etapil Austraalias. «Walesi ralli on kindel, aga võib-olla sõidan ka Austraalias. Kuid ilma juhilubadeta ei saa ma kummalgi osaleda,» andis noor soomlane mõista, et põhifookus on tal praegu eksami sooritamisel.

MM-sarja debüüdi teeks soomlane M-Spordi Ford Fiesta R5-ga WRC2 klassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles