Liiga hilja ärganud Kontaveit lülitati Hiina turniirilt välja (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Julio Cortez/AP

Hiinas Guangzhous toimuval WTA turniiril kolmandat asetust omanud Anett Kontaveit kaotas teises ringis läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud 19-aastasele Austraalia esindajale Lizette Cabrerale 0:6, 5:7. Matš kestis tunni ja 15 minutit.

Kontaveidi jaoks algas mäng kohutavalt. Ta kaotas avaseti kuivalt ning seda kõigest 21 minutiga. Ka teine sett algas Cabrera domineerimisel ning Austraaliat esindav tennisist pääses 4:1 juhtima. Siis aga võitis Kontaveit kolm geimi järjest ning sai mängu sisse.

Cabrera 5:4 eduseisul päästis Kontaveit ilmelise äralöögiga matšpalli ning mäng jätkus. Cabrera eduseisul 6:5 sai ta ka teise matšpalli, mille sel korral ära kasutas. 

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

ENNE MATŠI:

Kui Kontaveit pidas oma avaringi kohtumise üleeile ja sai kiire võidu, siis Cabrera alistas eile kohaliku tennisisti Xinyu Gao 6:3, 7:5.

Kontaveit peaks olema ilmselt homme toimuvas heitluses selge soosik - tema asub maailma edetabelis 31., Cabrera 153. kohal. Varem pole nad omavahel vastamisi läinud. Karjääri kõrgeim koht (150.) pärineb Cabreral vaid paari nädala tagant.

Kontaveidi vastase taust on parasjagu huvitav. Lizette ise on küll sündinud Austraalias Townsville'is, kuid mõlemad vanemad Ronnie ja Maria on pärit Filipiinidelt ja töötavad tütre tennisekarjääri toetamiseks Brisbane'i lähistel tapamajas.

Cabrera mängis esmakordselt Suure slämmi turniiri põhitabelis tänavu Australian Openil, kuhu sai korraldajatelt vabapääsme. Seal kaotas ta Donna Vekicile. Cabreral on ette näidata kaks ITF-i turniiri esikohta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles