Eesti jalgpallur Põhja-Korea raketikatsetuse keskel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Paartalu (vasakul)
Erik Paartalu (vasakul) Foto: Joe Giddens/EMPICS Sport

Põhja-Korea on viimastel nädalatel teinud hirmutavaid samme, mis peaksid turistid diktaatorlikust riigist eemale hoidma. Riiki pidid kohati sunniviisiliselt külastama aga India superliiga klubi Bengaluru FC jalgpallurid, kes kohtusid Aasia liiga tsoonisiseses poolfinaalis Pyongyangi klubiga April 25. Kuigi minek oli ohtlik, tunnistas Bengalurus mängiv Eesti päritolu poolkaitsja Erik Paartalu BBC-le, et ei kahetse seda külastust. Tõsi, pallureid hirmutas tõik, et just nende reisi viimasel päeval otsustas diktaator Kim Jong-un teha järjekordse raketikatsetuse.

Paartalu uuris enne Põhja-Koreasse reisimist Aasia jalgpalliliidult, kas sinna on üldse turvaline minna. «Üks asi on sõjakoldes või ebastabiilses piirkonnas mängimine, aga Põhja-Korea on täiesti teistsugune. Austraalia valitsus andis hoiatuse Põhja-Koreasse mitte reisida, seal pole ühtegi konsulaaresindust ega saatkonda ning oli tuumasõja oht. Enne lahkumist astusime me tundmatusse, kohale jõudes oli see aga puhas äri.»  

Varem Austraalia, Hiina, Katari ja Lõuna-Korea klubides mänginud Paartalu sai Pyongyangi lennujaama maandudes šoki: lennujaam oli täiesti tühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles