Vettel: Schumacher on jätkuvalt mu iidol

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher ja Sebastian Vettel 2009. aastal.
Michael Schumacher ja Sebastian Vettel 2009. aastal. Foto: Jason Lee/Reuters/Scanpix

Sebastian Vettel on sakslane, mitmekordne F1 maailmameister, Ferrari esipiloot – 30-aastane vormeliäss on terve oma karjääri käinud samu radu nagu legendaarne Michael Schumacher. Daily Express vahendab Vetteli hiljutist intervjuud, kus mees nendib, et ta suhtub tänaseni vanemasse kolleegi kui suurimasse eeskujusse.

«Michael Schumacher oli lapsena mu iidol ja on seda tänaseni,» vahendab Ferrari sõitja sõnu Corriere della Sera. «Ta jääb alatiseks esimeseks. Ma mäletan, kui teda esmakordselt kohtasin – ma ei saanud sõnu suust, sest olin nii pinges. Pikapeale sain ma tundma ka inimest, mitte ainult võidusõitjat, kes nägi ränka vaeva, et Ferrarit tippu aidata. Imeline.»

Vettel lisas, et tunneb Schumacherist puudu kui ustavast nõuandjast. «Ta oli üks neid väheseid inimesi, keda sa elus kohtad ja kellel on kõigele vastus olemas. Ma igatsen tema nõuandeid, sest need olid alati perfektsed, kehtisid igas olukorras ja töötasid ilmeksimatult.»

Varasemalt on Vettel avaldanud kahetsust, et 2015. aastal Red Bulli meeskonda Ferrari vastu vahetades ei saanud ta Schumacherilt nõu küsida.

2012. aastal vormelisõitja karjääri lõpetanud ja teist korda vormel 1 sarjast taandunud Michael Schumacheriga juhtus raske õnnetus 2013. aasta viimastel päevadel, kui ta oli koos poja Mickiga Prantsusmaal Meribeli kuurordis suusatamas – väljaspool tähistatud radu sõitnud Schumacher kukkus ja lõi pea vastu kivi.

Tema pead kaitses küll kiiver, ent löök oli nii tugev, et peakaitse purunes. Schumacher sai raske peatrauma, mille tõttu panid Grenoble’i haigla arstid ta kuueks kuuks kunstlikult tekitatud koomasse. Ta toodi koomast välja 2014. aasta juunis, viidi Šveitsi Lausanne’i ravile ning alates 2014. aasta septembrist on ta kodusel ravil, kuid oletatavalt liikumisvõimetu. Vormelipiloodi tervisest on teada vaid see, et Schumacher taastub Šveitsis Glandinis asuvas kodus, mis on ümber ehitatud erahaiglaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles