Rio olümpial selgroo murdnud rattur tuli aasta hiljem maailmameistriks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annemiek Van Vleuten on temposõidus maailma kiireim naine.
Annemiek Van Vleuten on temposõidus maailma kiireim naine. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Teisipäevaõhtusse üks üdini positiivne uudis: Rio de Janeiro olümpiamängudel ülirängalt kukkunud ja kolm selgroolüli murdnud jalgrattur Annemiek van Vleuten tuli tänavu temposõidus maailmameistriks vahendab Washington Post.

Norras toimuval MMil läbis van Vleuten temposõidutrassi ajaga 28.50,35 ning edestas rahvuskaaslast ja Rio olümpiavõitjat Anna ven der Breggenit 12 sekundiga.

«Sportlane olla tähendab tõusude ja mõõnadega leppimist. Aga madalseisud teevad tippu kerkimised veelgi ilusamaks,» rääkis van Vleuten pisarsilmil. «Tänane võit oleks väga ilus ka Rio õnnetuseta, aga see teeb loo veel eriti eriliseks.

Hollandlane juhtis möödunud aastal olümpiamängude temposõitu, kuid kaotas suurel kiirusel ratta üle kontrolli ning lendas pea ees asfaldile. Naine veetis mitu päeva intensiivraviosakonnas, kuid sai juba mõne nädala pärast rattasadulasse naasta.

«Tulla temposõidus maailmameistriks – ma poleks uskunud, et seda teha võin. Aga sel aastal olen hakanud uskuma ja et suutsin ka selle ellu viia, on imeline,» märkis van Vleuten

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles