Viha naise surma pärast ajas Ferdinandi poksiringi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Ferdinand ja Anthony Joshua
Rio Ferdinand ja Anthony Joshua Foto: Instagram

Endine Manchester Unitedi ja Inglismaa koondise kekskaitsja Rio Ferdinand tuli eile välja uudisega, et kavatseb alustada karjääri profipoksijana. Internet oli uudise pärast erinevaid nalju täis, kuid tegelikult on mehe otsuse taga sügavam pool.

Kaks aastat tagasi kaotas Ferdinand oma naise Rebecca Ellisoni võitluses vähiga. Just oma naise surmaga kaasnenud viha on see, mis ässitab 38-aastase endise jalgpalluri poksiringi. «See on midagi, millele saan pärast viimast paari aastat pühenduda,» ütles Ferdinand. Ta tõdeb, et läbielatu on tekitanud temas viha ning tal on vaja midagi, millele see suunata.

Ferdinand kasvatab üksikisana kolme last. Tema sõnul on nii Lorenz, Tate kui Tia kõik tema karjäärivaliku suhtes toetavad. «Lapsed ütlesid lihtsalt, et mind ringis nokauti ei löödaks. Pean säilitama austuse, kui ma poksiringi astun, ning andma endast kõik, et seda ei juhtuks.»

Eriti põnevil Ferdinandi pojad, sest mõlemad harrastavad ka ise kontaktsporti. «Nad tegelevad poksimise, taipoksimise, jalgpalli ja ragbiga. Võib öelda, et nad on põnevil.»

Kui laiem üldsus ütles Ferdinandi uut karjäärivalikut kuuldes, et ta on hull, siis tema sõbrad ja perekond on pigem toetavad olnud. «Põhiline eesmärk on end proovile panna. Olen terve jalgpallurikarjääri jooksul võistlusmomentidega end tankinud.»

Ta ei salga, et on pärast jalgpallurikarjääri lõpetamist just võistlusolukorras tekkivad adrenaliini taga igatsenud. «Olen kindel, et tekib olukordi, kus küsin endalt: kas see on ikka õige asi? Kuid see ongi osa testist. Ma igatsen pinget, aga ma ei igatse jalgpalli. Ma igatsen adrenaliini, võistlemist, mentaalset ja füüsilist sõda,» jätkas Ferdinand.

Endise jalgpalluri personaaltreener Mel Deanel on oma hoolealusesse usku. «See on hea, et ta saab millelegi keskenduda. Ta on mentaalselt heas kohas, laske tal teha seda, mis talle meeldib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles