Barcelona vutiklubi segas end Kataloonia iseseisvusreferendumi skandaali (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvust toetav lipp FC Barcelona mängul.
Kataloonia iseseisvust toetav lipp FC Barcelona mängul. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Hispaania politsei konfiskeeris täna Kataloonias üheksa miljonit hääletussedelit, mida oleks kasutatud 1. oktoobril toimuval iseseisvusreferendumil, ning arreteeris ühe maakonna ministri ning tosin ametnikku. Kataloonia au ja uhkus, FC Barcelona vutiklubi, mõistis toimunu sügavalt hukka, vahendab Telegraph.

«Seoses sündmustega, mis on Kataloonia poliitsituatsiooni puudutavatel teemadel aset leidnud viimastel päevadel ja eriti täna, mõistab FC Barcelona oma ajaloolisele kohustusele kaitsta riiki, demokraatiat, sõnavabadust ning enesemääratlemisõigust hukka kõik tegevused, mis võivad nende õiguste vaba kasutust takistada.

Seetõttu avaldab FC Barcelona avalikult toetust kõigile inimestele, isikutele ja institutsioonidele, kes töötavad nende õiguste tagamise nimel.

FC Barcelona, austades sealjuures oma liikmete mitmekesisust, toetab edaspidigi Kataloonia rahva kollektiivset tahet ning jätkab seda tsiviliseeritud, rahulikul ja eeskujulikul kombel,» seisab klubi ametlikus avalduses.

Kataloonias peaks 1. oktoobril toimuma iseseisvusreferendum, kuid nii Hispaania valitsus kui riigikohus on nii hääletuse kui ka selle tulemused juba ette õigustühiseks kuulutanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles