Autoralli järgmine superstaar teeb M-Sporti autol MM-debüüdi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Asi ametlik: autoralli tulevikulootus, 16-aastane Kalle Rovanperä, keda on viimastel hooaegadel näinud kihutamas ka paaril Eesti meistrivõistluste etapil, teeb juba sel sügisel oma debüüdi MM-sarjas. Suurbritannia ja Austraalia rallidel näeb teda võistlemas M-Sport meeskonna Ford Fiesta R5 roolis, kirjutab Autosport.

Rovanperä saab 1. oktoobril 17-aastaseks ning päev hiljem ootab teda koduses Soomes ees riiklik sõidueksam. Kui noormees saab juhiloa tasku, pääseb ta starti senistest kangema kategooria rallidel ja see tähendab, et ta saab oktoobri lõpus Walesis teha oma MM-debüüdi – seda siis WRC2 arvestuses.

M-Sporti tiimipealik Malcolm Wilson sõnas, et ta ootab huviga, kuidas noormees Fiesta roolis hakkama saab – varasemalt on Rovanperä juhtinud Škoda ja Peugeot R5-masinaid. «Ta on umbes samasugune nagu Jari-Matti (Latvala), kui tema esimest korda tuli, ja see on alati väga põnev näha noori sõitjaid arenemas,» rääkis britt. «Et ta on meiega Suurbritannias ja Austraalias on suurepärane uudis – ta pakub viimasel kahel MM-etapil kõvasti kõneainet.»

Kas Rovanperä võiks enda tuleviku ka pikemalt M-Sportiga siduda, pole veel teada. Noorele soomlasele on silma peale pannud näiteks ka Hyundai meeskond, kes valis põhjanaabri kaheksa piloodi sekka, kelle hulgast saab üks tuleval hooajal tiimi kulul kaasa teha WRC2-sarja täishooaja. Kui Rovanperä tulevik oleks seotud M-Sportiga on see hea uudis ülejäänud seitsmele sõitjale, sealhulgas eestlasele Karl Kruudale.

Rovanperä mänedžer Timo Jouhki sõnul pole nad veel Hyundai varianti maha matnud - meeskonna otsus peaks tulema nädala või paari jooksul. «Sõel on tihe, seal on palju häid sõitjaid ja on väga raske ennustada, milline valik tehakse,» sõnas Jouhki Lõuna-Korea tiimi kohta. «Teine võimalus oleks Malcolmi juurde jääda – oleme temaga juba järgmisest hooajast rääkinud, ajalooliselt oleme me hästi koos töötanud, meie suhted on head, nii et see võiks olla üpris loogiline.»

Rovanperä algne plaan järgmiseks hooajaks on kaasa lüüa Mehhiko, Argentiina, Soome, Hispaania, Suurbritannia ja Austraalia MM-rallidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles